Siguranta pacientului, principala preocupare a spitalelor din Statele Unite


Ultimul update: Duminica 25 Martie 2012 00:17
Data publicarii: Vineri 03 Septembrie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Diferenta dintre sistemul medical romanesc si cel american este ca cea dintre cer si pamant. Ne doare, dar acesta este adevarul. La noi copiii ard de vii in maternitati, iar adultii pleaca mutilati de pe mesele de operatii.

La ei, de frica proceselor si puscariei, doctorii si asistentele fac tot posibilul sa ii dea pacientului senzatia ca este la hotel.

Siguranta pacientului. Numai despre asta vorbesc standardele americane de calitate care se aplica in toate spitalele. La fel de adevarat este ca spitalele sunt mai toate private, iar daca nu ai asigurare de sanatate este grav. Pe de alta parte, acolo nu exista o normare clara pe sectii ca la noi.

In Romania am aflat dupa tragedia de la Giulesti ca o singura asistenta are grija de 15 bebelusi. In Statele Unite totul se modeleaza dupa nevoile pacientului pentru a-i garanta siguranta. Cu alte cuvinte, daca este cazul stau si doua asistente langa un nou-nascut.

Cand vine vorba de siguranta bolnavului, este important si comportamentul celor in halate albe, ca sa nu mai spunem ca omul ar trebui sa se simta la spital ca la un hotel de cinci stele.

E drept ca nici sistemul american de sanatate nu este perfect. Dovada sunt numeroasele acuze de malpraxis. Si totusi, presiunea pusa de procese si de despagubile acordate au modificat si comportamentul cadrelor medicale si regulile spitalelor, care lucreaza dupa proceduri clare.

Un medic, gasit vinovat de malpraxis.A provocat decesul unei fete de 15 ani
Maternitatile din Capitala, arhipline!Viitoarele mamici nu au unde sa nasca
Ruine care distrug vieti! Definitia multor spitale din Romania anului 2010
VIDEO PROTVPLUS.RO