Ruine care distrug vieti! Definitia multor spitale din Romania anului 2010


Ultimul update: Joi 01 Noiembrie 2012 01:12
Data publicarii: Sambata 21 August 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

In multe maternitati, centralele termice stau sa bubuie, sterilizatoarele au ruginit, iar instalatiile electrice si de gaz sunt niste improvizatii cel putin primejdioase.

La fel de "ruginita" este situatia si in alte unitati din Capitala, dar specialistii de la Primarie insista ca totul functioneaza "la randament ridicat".

Au dat o raita si ne transmit ca nu avem de ce sa ne facem griji: aparatura e de ultima ora, iar instalatiile de apa, gaz si curent functioneaza ca ceasurile elvetiene.

Explozia de la Giulesti a deschis insa o cutie a pandorei. Internetul este plin de mesaje furioase ale celor care s-au simtit in primejdie in spital.

Neglijenta si lipsa de personal omoara. A demonstrat-o tragedia de la Giulesti. Dar oare cate cazuri Giulesti mai pot aparea?! Multe, sustin oficialii din sanatate, care admit acum ca mai mult de jumatate dintre spitalele din tara au nevoie de dotari si mai toate au nevoie de personal.

Specialistii de la Primarie par a fi pusi pe treaba. In Capitala verificarile au inceput la spitalul Malaxa, unde, la o prima vedere, totul este perfect.

La o a doua vedere se observa cabluri neizolate in spatele tomografului. Dar cui ii pasa?! Si daca astfel de probleme apar in Bucuresti, in tara situatia este neagra.

La Galati, spre exemplu, nu sunt piese de schimb pentru incubatoare. La maternitatea Drobeta Turnu Severin instrumentele se sterilizeaza in aparate care ar fi trebuit casate acum 15 ani.

Asadar nu avem dotare pentru ca nu avem bani si stam cu posturile blocate pentru ca trebuie sa reducem cheltuielile, sustin managerii de spital. Presedintele este insa de alta parere: banii nu sunt o problema.

"Exista risipa si trebuie eliminata risipa din sistem", a declarat Traian Basescu, presedintele Romaniei.

Exista intr-adevar risipa, dar la fel de adevarat este faptul ca Romania are cea mai mica alocatie bugetara pentru sanatate din Europa, dupa Bulgaria.

Copil de 2 ani, la un pas de moarte.Medicii nu au avut un aparat sa-l ajute
Boc: Sper ca accidentul de la Giulesti sa fie o lectie pentru autoritati
Exportam medici pentru ca nu suntem in stare sa le oferim conditii decente
VIDEO PROTVPLUS.RO