Siamezii din Brasov nu pot fi separati

11-02-2009 00:00


Cei doi siamezi transferati acum doua luni la Bucuresti se vor intoarce miercuri la Brasov, intr-un centru de ingrijire al Directiei pentru Protectia Copilului.


Micutii, care au deja sase luni, sunt uniti in zona capului, iar medicii au decis ca operatia de separare este nerecomandata. 

Hotararea luata de specialisti este urmarea unor examene medicale extrem de complexe, efectuate la spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucuresti. 

Unul dintre copii sufera de 12 afectiuni grave, iar cel de-al doilea de opt, motiv pentru care este necesara supravegherea intr-o unitate specializata. 

Din pacate, Complexul de Servicii "Magura" Codlea, unde vor fi dusi siamezii, nu dispune de aparatura medicala de specialitate, dar alta varianta pentru internarea lor nu exista in acest moment. 

Conducerea Directiei pentru Protectia Copilului a dispus detasarea la Codlea a inca doi medici si o asistenta. In plus, Spitalul de Pediatrie Brasov si Centrul de ingrijire paliativa Hospice Casa Sperantei si-au aratat disponibilitatea de a interveni ori de catre ori va fi nevoie.

VIDEO PROTVPLUS.RO