Si Casa de Asigurari, si doctorii se asteapta ca introducerea retetelor electronice sa fie un esec
De luni, vom cumpara medicamente pe baza retetelor electronice. Dar, dupa multi bani cheltuiti, atat reprezentantii Casei de Asigurari, cat si doctorii par pregatiti de un esec.
Oficialii sustin ca medicii nu fac niciun efort pentru modernizare, iar ceilalti insista ca nu sunt invatati sa lucreze cu noul soft.
Singurii care nu sunt afectati de schimbare sunt doctorii cu drept de practica, dar care nu au contract cu Casa de Asigurari. Acestia vor da in continuare retete pe care bolnavii le platesc integral.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O prima bila neagra - nu toti medicii au trecut printr-un training despre reteta electronica. Putini stiu ce au de facut.
Un avantaj e ca pacientul poate ridica din sapte farmacii diferite, cele sapte medicamente care pot fi incluse, maximum, pe o reteta electronica.
Pana ca bolnavul sa se vada cu pilulele-n traista, trebuie insa indeplinite conditii care, in mediul rural, sunt dezavantaje: conexiune la internet, imprimanta laser, scanner si ca farmacistul si medicul sa fi invatat sa le opereze.
Deoarece conducerea Casei ii acuza pe doctori de dezinteres, iar doctorii acuza Casa de neinformare, chiar inainte de marea schimbare nu avem nicio idee cati medici vor prescrie luni pe stil nou. Si este foarte posibil sa primiti tot reteta clasica in trei exemplare.