Infrastructura rutiera din Bucuresti, distrusa de ninsori si inghet. Ce solutii au gasit soferii pentru a se feri de gropi
Sfarsitul de iarna este un dezastru pentru infrastructura rutiera din Bucuresti. Soferii se plang ca, din cauza gropilor, isi strica masinile, iar autoritatile se pare ca au uitat sa repare soselele.
Solutia unor soferi? Aplicatiile pe telefonul mobil, cu ajutorul carora isi semnalizeaza craterele. Din pacate, acolo unde gropile sunt unele langa altele, nimic nu le este de ajutor. Oricat de atent conduci in Bucuresti, este imposibil sa eviti gropile. Apar peste noapte unele langa altele. Un exemplu: strada Liviu Rebreanu din sectorul 3. Soferii se plang ca efectiv nu mai au pe unde sa mearga.
Gheorghe Boldur, sofer: "Nu poti sa le eviti pe toate. Uitati-va aici, unde le eviti? In stanga? In dreapta? Pana la urma tot o dai. Masinile le reparam mereu."
Pentru ca autoritatile par depasite, soferii incearca sa se ajute intre ei. Exista aplicatii pentru telefonul mobil care te avertizeaza din timp ca te apropii de o groapa. Asa le poti evita pe cele mai periculoase. Ce te faci insa daca circuli pe o strada care efectiv pare bombardata? Pe numai 200 de metri am numarat peste 50 de gropi.
Cu alte cuvinte, sunt atat de multe incat nu ai cum sa le marchezi pe toate. In viata reala lucrurile sunt grave. Pentru ca nu au cum sa evite gropile, masinile sunt in pericol.
Daniel, sofer: "Acum o saptamana am facut pana, fiind groapa mai mare. Nu am vazut-o fiind seara, fiind umed pe jos. Dar ideea este ca trebuie astupate, dar nu cu nisip sau pietris, cu asfalt, sa faca treaba ca lumea. La cauciuc, s-a indoit si geanta un pic."
Reprezentantii primariei nu au fost de gasit, pentru a veni cu explicatii pentru dezastrul din infrastructura. Cei care au probleme cu masinile ar putea insa sa-si recupereze pierderile in instanta, in caz ca nu au asigurare CASCO. Cine si-a distrus masina intr-o groapa, poate sa-i faca o poza, apoi sa depuna si o plangere la politie.