CAMERA ASCUNSA. Motivul pentru care hotii fura oglinzi retrovizoare la comanda. De ce sunt atat de cautate pe piata neagra

Dată publicare: 14-02-2015 20:09
Dată actualizare: 17-02-2015 07:01


Cine are masina, plateste din plin. Potrivit specialistilor din domeniul auto, furturile de oglinzi s-au triplat in ultimii trei ani. Hotii le fura la comanda si nu este de mirare, de vreme ce marfa lor este si de zece ori mai ieftina decat in magazine.

Cele mai vanate raman retrovizoarele autoturismelor de lux.

O femeie a ramas in mai putin de 15 secunde fara ambele oglinzi retrovizoare. Hotii nu au stiut ca sunt filmati de o camera de supraveghere montata pe casa.

Pagubita: "In jur de ora 7.34 doi indivizi s-au perindat pe langa masina mea, in ciuda faptului ca era supravegheata video. Unul dintre ei poarta o gluga pe cap, incepe sa opereze, sa desfaca sticla de la oglinda retrovizoare, in timp ce celalalt supravegheaza sa nu fie prins cel care opereaza".

In cazul ei exista dovezi, insa chiar daca politia ii prinde pe infractori sunt slabe sperante sa fie recuperate si oglinzile. Si asta pentru ca acesti hoti marunti NU duc lipsa de clienti. Marfa furata se vinde usor pe internet, in targuri sau la colt de strada, la preturi chiar si de 10 ori mai mici decat in magazine.

Camera ascunsa:

"- Cat sunt ma oglinzile alea de Passat?
- Amandoua le vreti?
- Da.
- Auzi ma??? Cand poti sa i le aduci? Acuma ti le da... un milion 300."

La doi pasi gasim unele si mai ieftine.

Camera ascunsa:

" Si cat ar fi pretul?
- 100 de lei... "

In magazine, o singura oglinda originala costa peste 600 de lei. In aceste conditii baietii de pe piata neagra ajung sa lucreze la comanda.

Camera ascunsa:

"- Are baiatul tot ce vrei...maine seara la ora asta il ai.
- Cat vrei pe ea?...
- 2 milioane jumatate e pretul la toata lumea, intreaba la toti aici".

Cele mai furate sunt oglinzile de BMW, Mercedes si Volkswagen.

Ing. Marius Sirghie, directorul unei firme de inscriptionari auto: "Se pare ca exista o triplare a furtului de oglinzi, numai in ultimul an avem peste 35% crestere de furturi. In general, le cumpara cei care nu au posibilitatea sa-si plateasca un CASCO".

Sau chiar unii dintre cei care au fost jefuiti. Pentru a descuraja furturile de autoturisme, Interpolul recomanda marcarea completa a masinii pe parbriz, geamuri laterale si luneta cu seria de caroserie.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO