Semne bune pentru piata imobiliara. Dezvoltatorii au inceput sa cumpere din nou terenuri la periferia oraselor

Ultima actualizare: 28-03-2014 06:59

Primavara de anul acesta pare ca aduce in sfarsit dezghetul mult asteptat pe piata imobiliara. Dezvoltatorii sunt interesati din nou sa cumpere terenuri la periferia oraselor, pentru a construi ansambluri de locuinte.

Prioritare sunt garsonierele si apartamentele de doua camere, cu suprafete mici.

Constructorii incearca astfel sa se incadreze in plafonul programului ''Prima casa'', de pana la 75.000 de euro.

Cele mai cautate terenuri sunt cele de la periferie, dar care beneficiaza de infrastructura si au acces la mijloacele de transport in comun.

"Am reluat dezvoltarea tocmai in ideea in care am resimtit in piata in ultima perioada, mai ales in ultimele luni, un interes crescut atat din partea persoanelor care vin prin credite Prima Casa, cat si a celor care in ultimii ani au economisit", declara reprezentantul unei firme.

Una dintre cele mai cautate zone in ceea ce priveste achizitia de terenuri este in Militari. Daca in 2008 pretul unui metru patrat ajungea pana la 600 euro, acum nu depaseste 200 si cu cat se indeparteaza de mijloacele de transport in comun scade pana la 50 euro. Din cele 25 de ha scoase la vanzare aici, pentru 13 exista deja contracte in curs de finalizare.

Fata de 2008, anul de boom imobiliar, preturile pentru terenuri au scazut chiar si cu 90%. In Baneasa, de exemplu, un metru patrat costa intre 300 si 400 euro, in Pipera pana in 300 euro, iar pe Soseaua Alexandriei si Theodor Pallady de la 50 de euro in sus.

Si in Cluj cererea a crescut, iar terenurile sunt mai scumpe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO