Secretele fregatei Marasesti. Ce ascunde cea mai mare nava militara construita vreodata in tara noastra

Dată publicare: 25-03-2014 22:10
Dată actualizare: 28-03-2014 06:59


La 10 ani de cand tara noastra s-a alaturat Aliantei Nord Atlantice, fregata Marasesti - nava amiral a flotei militare romane - ne invita la bord sa-i cunoastem secretele.

De exemplu, cele doua apartamente pregatite special pentru sotii Ceausescu. Dotarile fregatei au fost insa imbunatatite de la an la an si are acum cel mai bun echipament si cea mai buna tehnica de lupta dintre navele noastre.

Construita la Santierul Naval Mangalia dupa un proiect romanesc, fregata Marasesti a intrat in serviciul Fortelor Navale, in august 1985.

Asa ca la bord, au fost amenajate pentru sotii Ceausescu, doua apartamente, formate dintr-un cabinet si un dormitor cochet pentru o nava de razboi din acea vreme.

Dictatorii au venit insa o singura data pe nava. Dupa intrarea tarii noastre in NATO, vasul amiral al flotei romanesti s-a aliniat exigentelor Aliantei Nord Atlantice.

Fregata Marasesti - cea mai mare nava militara construita vreodata in tara noastra - a devenit, dupa o serie de modernizari, o adevarata masina de razboi capabila sa respinga un atac venit din aer, de pe apa sau din adancuri.

220 de militari aflati la bord sunt pregatiti sa intervina in orice moment. Iar acest lucru conteaza acum mai mult decat oricand, avand in vedere ca ne despart doar 400 de kilometri, in linie dreapta, de peninsula Crimeea.

Fregata dispune de patru motoare de cate 8440 de cai putere si poate atinge o viteza maxima de 50 de kilometri pe ora.


VIDEO PROTVPLUS.RO