Seful ISU Bucuresti: Pregatirea pentru situatii de urgenta ar trebui sa fie in programa scolara
Pregatirea pentru situatii de urgenta ar trebui sa intre in programa scolara, astfel incat elevii sa stie cum sa previna sau sa acorde primul ajutor in cazuri limita, a declarat inspectorul sef al ISU Bucuresti, Stelian Dudus.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti colaboreaza de doi ani cu Inspectoratul Scolar, pana acum fiind pregatiti peste 44.000 de elevi si 3.000 de cadre didactice pentru situatii de urgenta, a spus Stelian Dudus.
"Astazi semnam acordul de parteneriat pentru urmatorii patru ani, astfel incat sa putem pregati intreaga populatie scolara, de la gradinita si pana la liceu", a declarat seful ISU Bucuresti.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Colonelul Stelian Dudus a precizat ca elevii vor fi pregatiti nu numai pentru situatia in care ar fi un cutremur, cat si pentru incendii, pentru a acorda primul ajutor, a preveni anumite situatii, pentru a constientiza ideea voluntariatului si a-i atrage in campaniile organizate de ISU.
Seful ISU Bucuresti a tinut sa precizeze ca pregatirea pentru situatii de urgenta ar trebui inclusa in programa scolara, alaturi de alte discipline.
"Pe langa elevi, vom pregati si cadrele didactice, astfel incat pregatirea pentru situatii de urgenta sa intre in programa scolara cat mai curand", a mai spus Dudus. Inspectorul general scolar al Capitalei, profesorul Constantin Traistaru, a declarat ca este foarte important sa stii sa reactionezi in situatii limita, fara sa intri in panica, iar ISMB isi doreste ca elevii sa fie pregatiti.
"ISMB are ca obiectiv semnarea acordului de parteneriat cu toate deconcentratele. Am urmarit la televizor cum au reactionat cetatenii la cutremurul din Noua Zeelanda si am vazut cat de mult conteaza educatia populatiei. Este foarte important pentru viata sa stii sa reactionezi in situatii limita fara sa intri in panica, de aceea ne dorim ca elevii bucuresteni sa fie pregatiti atat sa previna situatii grave, cat si cum sa reactioneze in aceste cazuri", a spus inspectorul general scolar al Capitalei.
Constantin Traistaru a precizat ca pentru elevi este foarte importanta organizarea simularilor complexe si din toamna acestea vor demara in Sectorul 2.
"Simularile trebuie sa devina o permanenta, astfel ca din toamna vom incepe acest lucru in Sectorul 2. Pregatirea pentru situatii de urgenta incepe la gradinita si se termina la liceu. In Bucuresti invata aproximativ 245.000 de elevi", a mai spus Traistaru.