Scolile de vara, solutia pentru parintii ocupati, in perioada vacantei. Cat costa sa-ti tii copilul activ pana la toamna


Ultimul update: Marti 01 Iulie 2014 06:58
Data publicarii: Sambata 28 Iunie 2014 19:47
Categorie: Stiri Sociale

In grija cui raman copiii? Acum, ca a venit vacanta, mai toti parintii ocupati au astfel de intrebari. Cei care au bani gasesc rapid raspunsuri.

Pentru cateva sute de euro pe luna, mama si tata scapa de griji, iar cei mici invata lucruri noi: de la inot, scrima sau tenis, pana la canto, pian si chitara. Ofertele sunt cat se poate de diverse, si vin atat dinspre cluburi, cat si dinspre scoli create special pentru aceasta perioada.

Odata cu incheierea anului scolar, un club din Bucuresti a deschis ''Summer camp'', adica un loc in care copiii pot face sport, se pot distra si pot manca.

Daca doresc performanta, pot petrece ore in sir pe terenul de tenis. Preturile pornesc de la 200 de euro pe saptamana.

In alta parte, pustii talentati dau orele de miscare pe cele de canto, pian sau vioara. 50 de lei costa fiecare sedinta. ''Pregatim pentru ei si o tabara de muzica", spune profesorul de muzica.

Oferte sunt si pentru nazdravani. Parcurile de tiroliene s-au inmultit in jurul oraselor importante din tara.

La Ploiesti, pentru parintii foarte ocupati exista locuri unde isi poti lasa copiii chiar si peste noapte. In aceasta scoala de vara, spre exemplu, se organizeaza ore de muzica, pictura, astronomie sau gradinarit. Pretul este de 225 de lei pentru 24 de ore, iar abonamentul, 1.300 de lei pentru 10 zile.

Luiza Mereuta, parinte: ''Asa avem si noi un pic de timp liber pentru noi, am putea sa plecam intr-o minivacanta de doua zile sau sa mergem la o nunta, la un botez''.

Cristina Toma, organizator: ''Avem si cateva interdictii la scoala de vara si anume nu le vom da copiilor sa manance dulciuri la masa de pranz si in acelasi timp refuzam accesul copiilor cu tablete si telefoane mobile''.

Cine vrea sa-si tina copiii activi pana in toamna, trebuie sa ia in calcul intre 200 si 800 de euro pe luna pentru un set complet de activitati.

VIDEO PROTVPLUS.RO