Scoala profesionala se reinfiinteaza. Toti elevii care merg primesc in mana 200 de lei/luna
Dupa ani in sir in care invatamantul romanesc a scos licentiati pe banda rulanta, cu sanse minime pe piata muncii, in sfarsit Ministerul Educatiei ia o decizie inteleapta - reinfiintarea scolilor profesionale.
Cu un orar in care predomina practica, absolventii de profesionala au sansa sa devina meseriasii bine pregatiti de care avem atata nevoie.
Din pacate, tinerii care gandesc asa n-au avut scoli care sa ii invete doar meserie, de la desfintarea profesionalelor incoace. In colegiile tehnice de acum orele de practica se fac doar in laborator.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Teoria... daca inveti teorie... stii dar daca n-ai pus mana pe un motor, nu stii nimic, spun elevii.
Si tocmai din acest motiv tinerii absolventi nu reusesc sa gaseasca de lucru, chiar daca au o diploma la mana. De acum insa, orice liceu tehnologic poate infiinta asemenea cursuri, cu o conditie: sa incheie parteneriate cu firme private, care sa asigure conditii pentru desfasurarea orelor de practica.
Scoala profesionala va dura doi ani si multe dintre cursuri se vor desfasura in fabrici, ateliere sau pe santier.
Pentru elevi va insemna in primul rand sa invete o meserie la un nivel european. O meserie recunoscuta printr-un certificat local si probabil si european
Ministerul educatiei vine si cu un sprijin financiar: toti elevii de scoala profesionala vor primi lunar o bursa de 200 de lei.