Doar 5.000 de copii din 400.000 au loc in scoala. Cine e de vina pentru erorile de la inscrieri

Ultima actualizare: 13-09-2012 07:47

Parintii care au mers dimineata la scolile unde erau repartizati au fost poftiti sa astepte. Nu mergeau calculatoarele pentru ca s-a blocat softul Ministerului. Responsabilii dau vina pe fluctuatiile de curent electric, insa cei de la Enel ii contrazic.


Rezultatul primei zile de inscriere arata asa. Doar 5000 de copii din cei 400.000 cat numara cele doua generatii cumulate, clasa pregatitoare si clasa intai, au acum un loc la scoala.

Asa se face ca la ora 10, in scolile din toata tara, mii de parinti, invoiti de la serviciu au asteptat ore in sir sa se intample ceva.

La Brasov, ca sa evite statul degeaba, au fost facute liste in ordinea sosirii.

Pacaleala ... si in acest caz parintele trebuie sa mai vina o data. Fisa de inscriere nu are nicio valoare fara semnatura.

Pe aceeasi linie merg si reprezentantii firmei SIVECO, cei care au pus la punct acest program.

''Cu softul nu este nici o problema, functioneaza, a fost testat toata saptamana trecuta. S-au introdus mii de fise. Au existat mai multe caderi de curent care au afectat inclusiv unul din serverele pe care este instalata aplicatia''

Sase ore mai tirziu, aceasta ipoteza a fost contestata de Enel. Nicio cadere de tensiune nu s-a inregistrat in zonele in care se afla serverul Ministerului Educatiei.

Incidentul a fost imediat taxat. Atat deputatii PDL din comisia de invatamant cat si liderii federatiilor sindicale cer demisii.

Nu e pentru prima oara cand un program crapa in prima zi in care este dat in folosinta. In ianuarie anul trecut softul casei nationale de asigurari de sanatate pentru care statul roman a platit 36 de milioane de euro a capotat.

Asta dupa ce la ora 9:00 serverul pe care era instalat programul de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare a suferit o avarie din cauza intreruperilor de energie electrica. Din aceasta cauza ministerul educatiei a anuntat ca parintii pot merge la scoli, luni, dupa ora 11:00.

Programata sa inceapa la ora 9:00, pe data de 5 martie, inscrierea copiilor de 6 ani in clasa pregatitoare a fost amanata cu doua ore.

Consilierul ministrului educatiei, Tudorel Urian, a declarat pentru StirileProTV.ro ca serverul central al aplicatiei care asigura inscrierea neduplicata a elevilor la scoli a cedat. Asta dupa ce mai multe caderi de electricitate au facut softul nefunctional.

"Acum trecem totul pe alt server si de la ora 11:00 parintii pot veni cu elevii sa-i inscrie", a spus Urian.

Multi parinti au mers luni dimineata la scoli pentru a-si inscrie copii in grupa pregatitoare, insa nu au putut face acest lucru, reprezentantii unitatilor spunandu-le sa astepte pana cand softul va fi functional.

Prima etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare si clasa I incepe luni, pana in 16 martie fiind asteptati parintii care vor sa-si inscrie copiii in scolile din circumscriptia la care au fost arondati.

Astazi incep inscrierile in clasa pregatitoare. Prima etapa: faza pe cartier

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO