Profesorul care a vrut sa ramana pe vecie in clasa. Si-a donat osemintele, iar elevii invata anatomie studiindu-i scheletul
Atat de mult a iubit scoala un invatator din Prahova, ca a vrut sa ramana pe vecie in sala de curs. Dascalul si-a donat dupa moarte osemintele, iar astazi elevii invata anatomie studiindu-i scheletul.
Copiii s-au obisnuit cu ideea si chiar se mandresc cu materialul lor didactic, suta la suta autentic.
Alexandru Grigore Popescu a venit invatator la scoala din Puchenii Mosneni in 1908. In anii ‘60, dupa moartea dascalului, osemintele lui au fost asamblate sub forma de schelet, iar de atunci invatatorul e nelipsit de la ore. Scheletul este tinut intr-o vitrina si atent ingrijit de angajatii scolii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Putem spune ca dupa forma barbiei sale era un om extrem de hotarat si decis si un om cu o personalitate foarte puternica asa se explica si atasamentul enorm fata de aceasta scoala, aceasta comunitate si fata de copiii ei", explica profesorul de istorie al scolii.
"S-a implinit dorinta domnului profesor pentru ca si-a dorit sa nu se duca la doi metri sub pamant si si-a dorit sa stea in spatele clasei ceea ce se si intampla si sa asiste la toate orele de curs", povesteste Violeta Badea, directorul Scolii Puchenii Mari.
In fiecare generatie, de 60 de ani, elevii ii dau buna ziua politicos invatatorului si au grija sa nu-i strice scheletul.
"Si-a donat corpul pentru ca noi sa invatam mult mai bine biologie. In loc sa intelegem de pe carte, mai bine sa privim pe schelet", spune un elev al scolii.
"La inceput mi s-a parut ceva ciudat pentru ca nu mai vazusem un schelet adevarat acum m-am obisnuit cu el", spune un alt copil.
"Stramosii sunt priviti ca fiinte protectoare adica pentru perioada aceea de dinainte de primul razboi sau dupa sau chiar anii ’60, ’70, aceasta idee, desi pare neobisnuita pentru taranul roman, este fireasca", spune Stanciu Sorin, profesor de istorie.
Scoala din Puchenii Mosneni a apelat la specialistii muzeului Antipa pentru ca scheletul domnului invatator are nevoie de un soclu nou, dar si de un tratament special.