Sceneta de la o scoala din Constanta care a starnit controverse. "Oare ce este in capul profesorilor?". VIDEO
In luna decembrie a anului 2014, la scoala "Sfintii Martiri Brancoveni" din Constanta a fost pusa in scena o piesa de teatru care prezinta executia domnitorului Constantin Brancoveanu si a familiei sale.
In imaginile postate pe reteaua de socializare Facebook se poate vedea cum cei cinci copii rostesc rugaciunea, apoi sunt "decapitati" de catre un calau. Apoi, la finalul scenetei este "executat" si domnitorul Constantin Brancoveanu.
O persoana din public a filmat momentul, apoi l-a distribuit pe contul sau de Facebook.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Oare ce este in capul parintilor care-si trimit copiii la o astfel de "unitate de invatamant cu specific crestin–ortodox"? Oare ce este in capul preotilor si profesorilor (!) care se lauda cu o astfel de piesa? Oare ce este in capul oficialilor de la Ministerul Educatiei? Mai bine ma abtin de la comentarii...", a scris aceasta.
Imaginile au starnit discutii in contradictoriu printre utilizatorii care le-au vizionat.
"Aceasta sceneta reproduce executia lui Constantin Brancoveanu si a familie sale de catre otomani. Scoala ii poarta numele, el este un reper in istoria romaneasca (daca nu stiti) si eu chiar nu vad unde e problema.",a scris o persoana, in timp ce altcineva i-a raspuns:
"Faptul ca e scena asta unde copii mizeaza ca li se taie gatul! Chiar nu vi se pare nimic anormal? E o scena cumplita, menita pentru reprezentatia in fata adultilor, nu a copiilor!
Chiar nu va ganditi ca unele lucruri nu trebuie prezentate acum copiilor? Nu va dati seama de impactul emotional? De ce exista interdictii la filmele cu violenta, inclusiv de ipostaza degradanta, nu numai de sange?".