Salina Turda, inclusa intr-un top al destinatiilor de calatorie incredibile din lume
Salina Turda a fost inclusa intr-un top 25 al destinatiilor de calatorie incredibile din lume, despre care turistii nici nu stiu ca exista, potrivit site-ului american Business Insider.
Astfel, Salina Turda este listată în acest clasament al "destinațiilor de călătorie incredibile despre care nici nu ați știut că există" de către site-ul american Business Insider, în contrast cu atracții turistice tradiționale, cum sunt cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.
Inspirându-se dintr-un site denumit Quora care și-a întrebat utilizatorii care sunt cele mai inedite destinații de călătorie despre care mulți nici nu știu că există, cei de la Business Insider au realizat o listă a "perlelor ascunse" din întreaga lume, până la care merită să călătorești.
Salina Turda este descrisă ca fiind o mină de sare din Transilvania, România, care a devenit o atracție turistică populară începând cu anii '90. Deși datează din secolul al 17-lea, mina are în prezent un carusel și un amfiteatru, se spune pe site-ul businessinsider.com.
Totodată, pe acest site, este prezentată o fotografie cu interiorul salinei Turda.
Destinația turistică din România este prezentată în acest top după Saint Pierre et Miquelon, o insulă din apropierea țărmului Canadei, considerat a fi ultimul vestigiu al controlului Franței asupra Americii de Nord, unde localnicii încă mai vorbesc limba franceză.
Înainte de Salina Turda în acest clasament este prezentat "Dealul Magnetic" din provincia New Brunswick din Canada, unde localnicii spun că îți poți opri mașina în pantă, o poţi scoate din viteză și aceasta începe să urce cu motorul oprit - un moment ce poate fi filmat pentru amuzament, pentru că mișcarea ascendentă este de fapt doar o iluzie optică.
Printre destinațiile turistice prezentate în top se mai numără Cripta Capucinilor din Roma, decorată cu oasele a peste 3.700 de corpuri umane, considerată a fi cea mai înfiorătoare destinație turistică din Italia, și craterul de lavă din Derweze, Turkmenistan, creat accidental de geologii sovietici în anul 1971, în timp ce forau după gaze naturale.
Citeste si:
Avertismentul nemtilor pentru romanii care vor munci liber in UE de la 1 ianuarie