Salina Turda, inclusa intr-un top al destinatiilor de calatorie incredibile din lume

Salina Turda

Salina Turda a fost inclusa intr-un top 25 al destinatiilor de calatorie incredibile din lume, despre care turistii nici nu stiu ca exista, potrivit site-ului american Business Insider.

Astfel, Salina Turda este listată în acest clasament al "destinațiilor de călătorie incredibile despre care nici nu ați știut că există" de către site-ul american Business Insider, în contrast cu atracții turistice tradiționale, cum sunt cetatea Vaticanului din Roma, turnul Eiffel din Paris sau catedrala Westminster din Londra.

Inspirându-se dintr-un site denumit Quora care și-a întrebat utilizatorii care sunt cele mai inedite destinații de călătorie despre care mulți nici nu știu că există, cei de la Business Insider au realizat o listă a "perlelor ascunse" din întreaga lume, până la care merită să călătorești.

Salina Turda este descrisă ca fiind o mină de sare din Transilvania, România, care a devenit o atracție turistică populară începând cu anii '90. Deși datează din secolul al 17-lea, mina are în prezent un carusel și un amfiteatru, se spune pe site-ul businessinsider.com.

Totodată, pe acest site, este prezentată o fotografie cu interiorul salinei Turda.

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Destinația turistică din România este prezentată în acest top după Saint Pierre et Miquelon, o insulă din apropierea țărmului Canadei, considerat a fi ultimul vestigiu al controlului Franței asupra Americii de Nord, unde localnicii încă mai vorbesc limba franceză.

Înainte de Salina Turda în acest clasament este prezentat "Dealul Magnetic" din provincia New Brunswick din Canada, unde localnicii spun că îți poți opri mașina în pantă, o poţi scoate din viteză și aceasta începe să urce cu motorul oprit - un moment ce poate fi filmat pentru amuzament, pentru că mișcarea ascendentă este de fapt doar o iluzie optică.

Printre destinațiile turistice prezentate în top se mai numără Cripta Capucinilor din Roma, decorată cu oasele a peste 3.700 de corpuri umane, considerată a fi cea mai înfiorătoare destinație turistică din Italia, și craterul de lavă din Derweze, Turkmenistan, creat accidental de geologii sovietici în anul 1971, în timp ce forau după gaze naturale.

Citeste si:

Avertismentul nemtilor pentru romanii care vor munci liber in UE de la 1 ianuarie

La 81 de ani are mai multi bani decat propria tara. Miliardarul de care nu auzise nimeni pana de curand

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Huffington Post, despre Salina Turda:
Huffington Post, despre Salina Turda: "Pare plictisitoare, dar e o atractie uimitoare"

"Nimic din ce ai auzit nu se poate compara cu cea mai mare salina-muzeu din lume", completeaza readactorii publicatiei americane.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.