Gradina Zoologica din Bucuresti a cumparat, cu 10.000 de euro, doi dromaderi, din Germania. Reactia copiilor, la vederea lor
Romania are din nou, dupa 25 de ani, dromaderi. Gradina Zoologica din Bucuresti a cumparat din Germania doua exemplare pe care a dat aproape 10.000 de euro.
Sunt doi pui, o femela si un mascul, iar ingrijitorii spera ca vor avea si urmasi, cand vor ajunge la maturitate. Sambata, dromaderii au fost prezentati vizitatorilor pentru prima data si au facut o impresie buna. Copiii au fost fascinati de camilele cu o cocoasa.
Cei doi pui au sosit acum doua zile in Romania. Femela are mai putin de un an, iar masculul este cu cateva luni mai mare. N-au primit inca nume si au un tarc langa vecinele lor cu doua cocoase.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Explicatiile parintilor nu au fost, insa, pe intelesul tuturor copiilor. Dupa ce au vazut dromaderii, cei mici au plecat acasa nedumeriti.
Camilele cu o cocoasa nu sunt pretentioase la hrana, dar pentru ca cele doua exemplare de la Zoo Baneasa sunt pui, au nevoie de vitamine speciale. La maturitate, un dromader ajunge sa cantareasca si 700 de kilograme.
Dromaderii mananca fan, morcov sau mere si pot trai cateva zile fara sa bea apa, dar si cand dau de apa, pot consuma chiar si 100 de litri in 10 minute. Par niste animale prietenoase, insa sfatul este sa nu va apropiati de ele pentru ca o muscatura de dromader poate fi fatala.
"Sunt animale destul de docile, dar, avand in vedere talia si faptul ca au cateva metode defensive destul de dezvoltate, trebuie interactionat cu grija, pentru ca exista si riscuri", a spus medicul veterinar Ciprian Petrescu.
Chiar si cu noile achizitii, Gradina Zoologica din Bucuresti ramane una dintre cele mai sarace din Europa. Nu mai are elefant, iar pentru o girafa, de exemplu, nu a fost niciodata suficient spatiu. Acum sunt inghesuite aproape 2000 de exemplare din peste 200 de specii. Autoritatile au totusi un plan maret si sustin ca peste 8 ani vom avea Bio Parcul Zoo, o gradina extinsa pe 57 de hectare.