Caine din Romania, salvat in Anglia. "La el in tara oamenii bat cainii pe strada si ii otravesc"

07-05-2014 13:42


catelul Colin din Marea Britanie

Un simpatic maidanez din Romania cu probleme la picioarele din fata a fost salvat de o britanica. Iar acum e dat ca exemplu pentru cruzimea romanilor fata de animale

Catelul, botezat Colin, a fost gasit in Romania intr-o stare ingrozitoare. Potrivit tabloidului britanic “Daily Express”, in loc de picioarele din fata mai avea doar doua cioturi. Claire Revis, englezoaica in varsta de 48 de ani care l-a salvat, sustine ca membrele anterioare i-ar fi fost taiate intentionat.

Facilitatile veterinare sunt extrem de reduse in Romania si majoritatea sunt foarte murdare”, spune femeia, care a apelat in cele din urma la “un veterinar bun din Bacau”. Acesta i-a salvat viata cainelui, care risca sa moara din cauza infectiei. Englezoaica a contactat apoi Ortopeths, o companie care face proteze pentru animale si care a gasit o solutie pentru picioarele de fata ale lui Colin: doua proteze care costau 3000 de lire sterline (16.200 de lei).

Aducerea animalului in Marea Britanie a mai costat si ea 2.000 de lire, pe care Claire Revis le-a strans cu ajutorul iubitorilor de animale din intreaga lume. Colin are acum proteze, mai trebuie doar sa se obisnuiasca cu ele si sa faca un tratament de recuperare care mai costa si el cateva sute de lire.

Un barbat a fost mancat de viu de caini in Braila

Suma nu va fi insa greu de strans, dat fiind ca povestea maidanezului Colin e in toata presa britanica, fiind data drept exemplu pentru modul barbar in care romanii se poarta cu animalele. “Pe fiecare strada din Bucuresti gasesti caini morti”, spune proprietara lui Colin, “unii le leaga sarma in jurul gatului si-i taraie dupa ei ca sa se distreze. Aici ai fi arestat daca ai face asa ceva”.

Claire Revis spune ca in Romania “domneste cruzimea – oamenii pur si simplu bat caini pe strada, ii mutileaza si chiar ii otrvaesc”. Femeia mai are 4 caini acasa si este proprietara unui pub in Brighouse, comitatul West Yorkshire.

Sursa: Express

VIDEO PROTVPLUS.RO