Bucurestiul scapa de protestul transportatorilor! Macar o saptamana..
UPDATE: Reprezentantii Executivului si cei ai Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati au semnat un protocol pentru rezolvarea revendicarilor organizatiei. In aceste conditii, transportatorii au anuntat ca renunta un timp la proteste.
"Intelegand ca primul-ministru nu a fost anuntat de toate problemele noastre, este normal sa dam o sansa Guvernului si vom amana protestele pentru o saptamana sau doua", a spus presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Vasile Stefanescu.
El l-a acuzat totodata pe secretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, ca nu i-a informat nici pe seful Guvernului si nici pe ministrul Transporturilor despre problemele lor reale, afirmand ca il considera pe acesta ca fiind vinovat pentru situatia creata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Protocolul incheiat la Guvern prevede ca, in termen de o saptamana, sa fie adoptata ordonanta de urgenta pentru combaterea pirateriei in transportul rutier de persoane, precum si un calendar de adoptare a unei legi unice in domeniul transporturilor.
Protestele bugetarilor au generat haos in intreaga tara. Sindicalistii au pichetat sediile prefecturilor din tara, nemultumiti de legea unica a salarizarii si de proiectul legii pensiilor.
Ca sa calmeze spiritele, responsabilul de la munca i-a chemat pe liderii marilor confederatii la negocieri. Negocierile de la Ministerul Muncii au vizat doar legea pensiilor. Salarizarea se va discuta miercuri, la Ministerul de Finante.
Ministrul muncii le-a dat semne ca este posibil ca macar femeile care au crescut copii si cei care au lucrat in conditii speciale sa poata iesi mai devreme la pensie, chiar daca pentru restul angajatilor ramane varsta de pensionare de 65 de ani.
Cei de la Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR) sunt primii din aceasta saptamana care au dat tonul la revendicarile din strada. Ei au inceput, de luni, protestele in fata sediului Ministerului Educatiei ca sa ceara majorarea burselor. De asemenea studentii solicitau cresterea bugetului pentru tabere, nemultumiti ca nu au fost consultati in privinta legii educatiei.
De altfel, in ziua in care Parlamentul va vota legea pensiilor, 10 mii de oameni sunt hotarati sa protesteze in capitala
Joi, o parte a transportului public din Capitala ar putea fi paralizat. Salariatii de la Metrou ameninta ca vor intrerupe lucrul in intervalul orar 04.00 - 16.00.