Studentii renunta la proteste! Deocamdata...


Ultimul update: Joi 23 August 2012 23:52
Data publicarii: Marti 16 Martie 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Uniunea Nationala a Studentilor din Romania va suspenda protestele anuntate pentru maxim o saptamana, pana la semnarea protocolului privind revendicarile lor de catre ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

Conform Mediafax, presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Ionut Poenaru, a declarat ca ministrul educatiei a promis semnarea unui protocol.

Studentii au avut astazi o intalnire cu ministrul Daniel Funeriu, care i-a asigurat ca va studia foarte atent solicitarile acestora, urmand ca dupa aceea sa incheie un acord scris cu UNSR.

Desi Uniunea Nationala a Studentilor a cerut majorarea burselor cu 15%, restanta de anul trecut, ministrul le-a explicat ca, deocamdata, nu exista bani, dar "o sa caute solutii pentru viitor".

Poenaru a mai sustinut ca i-a cerut ministrului si un plan de activitati pentru renovarea caminelor si a laboratoarelor.

Anterior discutiilor cu reprezentantii UNSR, Funeriu s-a intalnit cu cei ai Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, liderul acestora declarand dupa intalnire ca ministrul Educatiei a fost de acord cu semnarea unui parteneriat pentru solutionarea revendicarilor.

Tot astazi vor intra la discutii alti reprezentanti ai studentilor, Uniunea Studentilor din Romania.

UNSR a inceput, luni, protestele in fata sediului Ministerului Educatiei si a anuntat ca de miercuri, actiunile se vor desfasura in mai multe centre universitare din tara (Craiova, Timisoara, Iasi, Bacau, Resita, Targu Jiu, Brasov, Galati, Petrosani, Ploiesti), daca in urma discutiilor de marti nu li se rezolva cererile.

Ei cer majorarea burselor si cresterea bugetului pentru tabere, dar sunt nemultumiti si pentru ca nu au fost consultati in privinta Legii educatiei.

Tags: studenti, proteste,

Romania in strada! Profesori, functionari, pensionari sunt gata de proteste
Guvernul i-a lasat fara burse pe studentii eminenti
Ai carte, ai parte de.. multe taxe. Studentii sunt disperati
VIDEO PROTVPLUS.RO