"S-au dat cozonaci, paine, sarmale". Festin in toata regula langa moastele Sfantului Mina. VIDEO
De ziua Sfantului Mina, mii de oameni care au fost calcati de hoti se roaga pentru o viata mai buna, in curtea bisericii din Bucuresti ce poarta hramul sfantului considerat ocrotitorul pagubitilor.
De sambata seara, de cand au fost scoase din biserica ramasitele sfinte, cateva mii de credinciosi s-au inchinat la ele.
Celor care au venit sa se roage la Sfantul Mina le-a luat cam 3-4 ore pentru sa ajunga la racla cu moastele acestuia. Vremea a fost insa de partea lor, asa ca nu li s-a mai parut atat de greu sa stea la o coada care se intindea pe mai bine de un kilometru.
Nu a facut exceptie nici o femeie care spune ca a ajuns la 85 de ani pentru ca a dus o viata plina de credinta si niciodata nu i-a starnit mania lui Dumnezeu. Dupa ce a sarutat sfintele moaste, s-a asezat la poarta bisericii si a recitit de cateva ori o carte cu rugaciuni.
Cei mai multi au venit sa se roage pentru sanatate si bunastarea familiei.
Nu au lipsit insa, nici cei care au fost inselati ori au avut ghinion, asa cum a patit doamna Maria, de exemplu.
"Au fumat si au aruncat tigara, au luat frunzele foc si a luat si casa foc. Si diverse obiecte pierdute, fruate... Sfintii m-au ajutat", a povestit doamna Maria.
Si ea, dar si alti credinciosi, au reusit sa-i ierte pe cei care le-au facut rau, pentru ca nu vor sa mearga mai departe in viata cu aceasta povara in suflet.
Alti pelerini asteptau de mult ziua Sfantului Mina ca sa primeasca o masa calda.
Micii comercianti au umplut tarabele cu fel si fel de obiecte, de la flori si iconite, pana la haine. Sfantul Mina i-a protejat si au scapat de controalele politistilor, dar tot nemultumiti au fost.
In multime si-au facut loc tot soiul de oameni, fiecare cu necazul lui.
Sfantul Mina a fost soldat in armata Imparatului Diocletian. A fost ucis pentru ca nu s-a dezis de crestinism. Moastele sale au fost aduse din Egipt in Bucuresti in 1874.