Mii de credinciosi s-au rugat Sf. Mina, pazitorul pagubitilor
UPDATE: Cu sufletul plin de rugi, dar cu portofele goale, peste 10.000 de crestini l-au implorat astazi pe Sfantul Mina, ocrotitorul pagubitilor, sa ii scoata si pe ei la liman.
Pe multi i-a ajuns atat de tare disperarea, incat au rabdat o coada de doi kilometri, mai ales ca la final au primit si cate o farfurie de mancare. Previzibil, la acest hram au aparut si hotii, probabil ca sa ceara iertarea pacatelor. Unul, insa, nu s-a abtinut si a furat o sacosa.
Este dureros, dar adevarat. Cei mai sarmani dintre pelerini asteptau de mult ziua Sfantului Mina ca sa primeasca o masa calda. Asa ca s-au imbulzit, iar o femeie a lesinat. In jur, crestinii isi plangeau de mila unii altora.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Scripturile il arata pe Sfantul Mina drept sprijin al celor care au pierdut bunuri sau au fost pagubiti. Recent, insa, credinta populara il asociaza cu ideea de iertare a pacatelor. Oamenii merg sa se roage si primesc o noua sansa. Nu se stie insa daca pentru praznic hotii isi iau o zi libera. Asa ca oamenii isi pazesc buzunarele.
Si, din pacate, chiar s-a intamplat. In timp ce o doamna isi spunea rugaciunea, sacosa ei cu banii si cu actele a disparut subit. Si dusa a fost sacosa, la fel si sansa talharilor de a fi iertati de pacat.
Pelerinajul Sfantului Mina este unul atipic; in acatiste apar procese, partaje, mosteniri.
Nu se stie exact cum a fost asociat Sfantul Mina cu salvarea materiala a credinciosilor. A fost soldat in armata imparatului Diocletian si ucis pentru ca nu s-a dezis de credinta crestina. Imediat dupa martirizare, au aparut anumite marturii despre minuni savarsite in biserici grecesti care ii poarta numele.
Pelerinajul Sfantului Mina incheie seria de evenimente religioase gazduite de bisericile din Bucuresti. Dureaza numai 24 de ore, si totusi fluxul de credinciosi este impresionant.
Pentru ca, in afara de moaste, aici se afla si o icoana a mucenicului, despre care se spune ca este facatoare de minuni. Este de fapt una din cele 30 recunoscute oficial de Biserica in Romania.