Rovinieta in instanta. Soferii amendati castiga procesele cu statul
A inceput marea confruntare intre soferi si stat. Judecatorii le dau dreptate romanilor care au fost amendati pentru ca au circulat fara rovinieta. Numai in Hunedoara 100 de oameni si-au recuperat deja banii dati.
Acesta este doar varful icebergului, ameninta avocatii care confirma ca in momentul de fata sunt mii de dosare pe rol, in care este citata Compania Nationala de Autostrazi.
Ingrijorat ca ar putea fi amendat, domnul Dan Frunzaverde, un veterinar din judetul Buzau, a vrut sa afle daca are nevoie de rovinieta pentru drumul pe care il parcurge de acasa la cabinet. S-a lamurit ca are abia dupa ce i s-a umplut cutia postala de amenzi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"La Compania de Autostrazi, n-a stiut sa imi spuna. Vin in valuri. Pana acum cred ca am primit vreo 20. Nu pot sa fac contestatie la doua procese verbale de contraventie, ca la o saptamana vin iar doua", spune Dan Frunzaverde.
Omul asteapta sa stranga un vraf si sa mearga la tribunal. Este incurajat de alti soferi care au invins deja.
"Ieseam din tara prin Vama Nadlac. Am avut rovinieta pana la ora 12.00 si, pentru ca era foarte aglomerat, am parcat in parcarea vamii. In momentul cand am iesit din parcare, am primit amenda care a fost contestata in instanta si judecatorul mi-a dat dreptate pentru ca si-a dat seama ca nu a fost rea vointa", spune unul dintre soferii in cauza, sub protectia anonimatului.
Amenzile curg pe banda rulata dinspre camerele de supraveghere instalate pe drumurile nationale. Dureaza chiar si sase luni pana sa ajunga la soferi acasa.
Teoretic oamenii ar putea primi si 30 de amenzi intr-o luna, cate una pe zi. O solutie ar fi ca sanctiunile sa fie publicate pe Internet, iar soferii sa verifice baza de date si sa nu mai repete greseala.
Pentru asta ar trebui organizata o noua licitatie pentru ca statul sa cumpere alte softuri. Adica toata povestea ar putea dura si un an. Pana una, alta numai in Bucuresti peste 4.000 de soferi isi cer banii inapoi in instante.
Citeste si:
Emil Boc: Intr-o saptamana, s-au incheiat 102.870 de contracte de munca
FOTO. Caz extrem de rar: gemeni topiti in China. Reactia medicilor
OZN, pasare-gigant, spioni? De ce s-au speriat rusii cand s-au uitat pe cer