Cum au ajuns institutiile romanesti sa se amendeze pe banii nostri

05-04-2011 06:17


Politistii au primit zeci de amenzi pentru masinile in care au radare, iar la serviciile de ambulanta sanctiunile vin duium de la administratorii drumurilor. Acestia n-au tinut cont ca legea scuteste de rovinieta vehiculele de interventie.

Serviciul de ambulanta din Buzau primeste aproape zilnic amenzi. De fiecare data motivul invocat in procesele verbale de contraventie este acelasi: salvarile nu au achitat taxa de drum.

In total, ambulantele din Buzau au adunat aproape o suta de amenzi cu valori intre 250 si 4500 de lei. Nejustificate, spune clar legea: masinile de interventie ale salvarii nu trebuie sa plateasca taxa de drum.

Si politistii din Buzau au ajuns in instanta cu cei de la drumurile nationale, care i-au amendat din cauza ca masinile lor de interventie nu au rovinieta. De 16 ori numai intr-o singura zi!

Reposabilii de la drumuri admit ca la mijloc este o greseala. Sistemul de monitorizare proceseaza datele automat, explica ei. Pe romaneste spus, cine a fost amendat pe nedrept, sa conteste sanctiunea in instanta.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO