Romanul care s-a mutat in Indonezia, pentru a trai intr-un trib de bastinasi. Cum au ajuns localnicii sa asculte manele

Ultima actualizare: 11-03-2015 07:11

A lasat civilizatia si viata de corporatist pentru a se muta in jungla. Este povestea unui timisorean de 38 de ani, pasionat de culturile exotice.

Romanul a invatat limba din Indonezia si de 5 ani s-a mutat in mijlocul unui trib izolat. Studiaza modul de viata al acestor salbatici si spune ca nu s-ar mai intoarce cu niciun chip la viata lui de dinainte.

Dupa un concediu petrecut in Indonezia, in 2008, Dragos s-a hotarat sa se mute acolo. In Romania se ocupa de training si teambuilding pentru alte companii. A obtinut o bursa de studii si timp de doi ani a invatat in Indonezia limba, cultura si traditiile acestei tari indepartate.

"Voiam de mult sa plec. Nu neaparat in Indonezia, voiam sa umblu, sa calatoresc in zone izolate, sa zic asa, in zone unde sa pot sa vad altceva, din punct de vedere cultural si unde e natura multa, salbaticie", a spus Dragos Dubina.

S-a apropiat in timp de membrii unui trib izolat din jungla si a hotarat sa se mute printre ei. Prima lor intalnire a fost una demna de film: bastinasii au crezut ca Dragos s-a intors din morti cand i-au vazut fata atat de alba.

"Cel mai complicat asa e trecerea asta de la o lume la alta. M-am rupt pentru o vreme de societatea de aici, de prieteni", a mai spus Dragos.

Dragos este fascinat de viata din trib. Are un blog unde scrie frecvent despre experientele traite acolo. A fost uimit sa vada ca bastinasii asculta manelele lui Nicolae Guta. Un indonezian care i-a vizitat le-a lasat un telefon mobil cu melodii romanesti, pe care il avea de la un alt roman ajuns pe acele meleaguri.

Dragos isi viziteaza acum parintii aflati in Timisoara, dar nu s-ar mai intoarce in lumea noastra. Vrea sa studieze si alte popoare aflate cat mai departe de lumea civilizata si sa scrie despre ele pe blogul sau.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO