Romanii sunt tot mai deschisi spre infierea copiilor cu probleme de sanatate. Numarul adoptiilor speciale s-a dublat
Schimbare de mentalitate indelung asteptata de mii de copii parasiti, care spera sa aiba o familie.
Romanii care doresc sa adopte un prunc devin tot mai deschisi la ideea de a infia unul cu probleme de sanatate. Nici varsta nu pare sa mai fie o restrictie si nici etnia, dupa cum rezulta din cifrele inregistrate in ultimul an, cand numarul adoptiilor speciale s-a dublat.
Antonia cantarea un kilogram cand s-a nascut, la 6 luni. A fost operata la ambii ochi in primele zile de viata, apoi mama naturala a abandonat-o in spital. Asa ca, pentru Magdalena, de profesie asistent maternal, copila a fost mai intai "obiectul muncii".
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
„Era cea mai mica... in clipa cand am luat-o in brate a deschis ochii si a zambit”, povesteste Magdalena Dinu, mama adoptiva.
La 6 luni, fetita a fost dusa temporar intr-un centru de protectie. "Protectia" a fost firava, a suferit o cazatura in cap, de la care au aparut sechele neurologice. Magdalena, care continua sa o viziteze, a hotarat sa o adopte.
Mario are si el profilul copilului cu sanse minime de a-si gasi parinti adoptivi. Pe langa probleme locomotorii, dezvoltarea mentala e cu un an in urma varstei reale. Din fericire, femeia care l-a infiat este unul dintre romanii care schimba, prin propriul exemplu, ideea preconceputa de a infia doar un bebelus de 2-3 luni, alb si perfect sanatos.
Magdalena e atat de tenace incat ar mai umbla inca 2-3 ani prin tribunale ca sa devina mama adoptiva pentru inca un copil. Are destul loc in suflet, pe care ar putea sa-l umple cu dragostea pentru un alt bebelus de cateva sute de grame. Dar normele in vigoare din domeniul adoptiei arata ca nu are spatiu fizic, in apartamentul cu 2 camere, pentru a gazdui inca un minor.
In ultimul an s-a dublat numarul copiilor cu handicap infiati si am inregistrat si primul caz de adoptie peste hotare a unui minor cu probleme.
"Si copiii de varsta mai maricica se pot integra bine intr-o familie, copiii de etnie sau chiar cu probleme de sanatate, care vin si din lipsa de suport", a declarat Simona Czudar, directorul asociatiei ”Ador Copiii”.
Numarul total al adoptiilor a crescut cu 11 la suta. Se inregistreaza astfel o schimbare de mentalitate intr-un moment in care unii parinti adoptivi ajunsesera sa refuze zeci de copii, pe motiv ca nu erau asa cum isi doreau ei.