Romanii dau spitalele in judecata. Cer daune de 2,7 milioane de euro
Tot mai multi romani creduli si-au platit din banii lor materialele sanitare si de tratament in spital. Acum, au dat spitalele in judecata, pentru ca li se promisese decontarea cheltuielilor.
Sunt multi bani la mijloc, aproape 3 milioane de euro, banii pe care institutiile sanitare intarzie sa-i inapoieze.
931 de romani au de recuperat din 2007 incoace banii dati pe stenturile cardiace. Chiar daca dispozitivele sunt acordate gratuit, niciodata nu ajung pentru toti, asa ca listele de asteptare se intind pe luni de zile. Ca sa nu isi riste viata, multi au achitat contravaloarea lor.
Alegeri 2024
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
62 de dosare sunt deja in atentia judecatorilor. In baza legii 157 din 2008, "pacienti pot beneficia de rambursarea tuturor cheltuielilor efectuate pe perioada spitalizarii cu medicamentele, materialele sanitare si investigatiile paraclinice la care ar fi fost indreptatiti fara contributie personala".
Suma platita de pacienti in perioada 2007 - iunie 2010 este de aproximativ 2.700.000 Euro.
Cele mai multe cereri de rambursare sunt depuse la Institutul de boli cardiovasculare C.C. Iliescu, la Spitalul Universitar si la Institutul de boli ale inimii din Targu Mures.
Dar, ca la noi, la nimeni. Atat cei de la CNAS cat si cei din Ministerul Sanatatii spun ca aceste datorii sunt exclusiv ale spitalelor, pentru ca banii nu au fost bugetati.
Problema este ca institutiile santinare sunt sarace, ca daca n-ar fi fost ... doctorii nu-i mai puneau pe oameni sa mearga la farmacie.