Echipamente medicale noi, puse la pastrare pana se... strica
Daca ar fi sa punem un diagnostic urmatoarei situatii, ar fi fara doar si poate nepasare. Ne plangem ca n-avem de nici unele prin spitale si policlinici, dar si cand avem, ne batem joc.
Potrivit unei centralizari facute de ministerul sanatatii, mai bine de jumatate dintre ambulantele cumparate pentru consultatii la domiciliu, adica pentru cazuri mai putin grave, zac nefolosite de ani intregi.
In 2007 au fost cumparate 250 de ambulante in valoare de 18 000 de euro fiecare si le-au fost impartite serviciilor judetene de urgente. 152 nu au fost folosite niciodata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Daca in mod normal o astfel de autospeciala trebuia sa fi parcurs in cei trei ani cam 10.000 de kilometri, cele tinute in garaje nu aveau la bord nici 500.
Ministerul vrea acum sa redistribuie autospecialele in alte judete. In plus, pregateste alte verificari sa afle daca nu cumva si aparatele nou-noute pentru eletrocardiograma, dar si cele de ventilatie sunt doar piese de mobilier prin spitale.
In Caras-Severin, dintre cele cinci salvari primite nu de mult pentru cazurile de consultatii la domiciuliu, patru ruginesc in garaj.
In judetul Dolj, serviciul de ambulanta a primit opt masini incarcate cu echipamente de ultima generatie. Si functioneaza perfect. Pacat, insa, ca nu salveaza vieti: numai patru autospeciale merg pe teren. Pentru restul, nu exista medici.
Dupa ce va termina "investigatia", ministrul sanatatii spune ca va anunta si pedepse.