Romanii care au tinut post au duminica dezlegare la peste, de Florii. Ce oferte sunt in targurile din Capitala

Ultima actualizare: 15-04-2014 06:59

Duminica, de Florii, crestinii care au tinut post au dezlegare la peste. Negustorii au incercat de sambata sa-i ademeneasca in piete cu bors aburind, saramura, cu ardei iute ori scrumbie la gratar.

Iar pentru cei carora nu le place pestele, au pregatit si alte bunatati.

Comerciantii de la un targ din Capitala sperau sa vanda 500 de kilograme de peste. Dar ploaia le-a cam speriat musterii. Mai curajosi au fost cei care nu au tinut post si pe care i-am gasit in jurul cazanelor uriase cu bors si a gratarelor pe care sfaraiau pestii.

La targ, suta de grame a costat, in functie de tipul de peste, intre 6 si 10 lei.

Statisticile arata ca romanii nu se numara printre marii iubitori de peste: consuma doar 4 kilograme si jumatate pe an. In timp ce media la nivelul Uniunii Europene este de 25 de kilograme. Cei mai mari consumatori sunt locuitorii din Portugalia si Spania.

Cel mai consumat peste din punct de vedere statistic este macroul. Dupa care, speciile romanesti, cum este crapul, pastravul, carasul.

Pentru cei care nu mananca peste, sambata a fost pregatit cel mai mare protap din Capitala. A fost incarcat cu 2 porci a cate 30 de kilograme fiecare, un berbec si 4 pui.

In Baia Mare, dupa ce au trudit zile intregi, gospodinele au iesit in piete sa-si vanda marfa: carnati, sunca de casa, cu prajituri. Targurile de Florii sunt deschise si duminica, iar cele cu produse de Paste toata saptamana viitoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO