Ninsoarea si turistii s-au intors in statiunile de la munte. Stratul de zapada masoara 30 de centimetri in Poiana Brasov

Ultima actualizare: 15-04-2014 06:59

Turistii care au ajuns la munte in acest weekend au gasit un peisaj ca-n povesti, pentru ca ninsoarea nu s-a oprit. Pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov parca vine Craciunul, atat e de frumos.

Multi s-au grabit sa schieze ori sa se dea cu placa, in timp ce prietenii le-au facut poze artistice, printre fulgi.

"E ultima ocazie pe anul asta, cred. Nu ne mai asteptam... Am dus schiurile in beci. Le-am scos, sa profitam de o mica distractie", spune un turist.

Iar cei care n-au avut schiuri s-au jucat in zapada, alaturi de copii.

Se schiaza doar in Poiana Brasov si in Sinaia. In aceste zone, zapada masoara 30, respectiv 15 centimetri. De asemenea, in Predeal masoara 15, in Bugeci 20, iar la Azuga nu depaste 5 centimetri.

Si la Predeal, temperaturile au scazut sub 0 grade, iar ploaia s-a transformat in ninsoare.

"Este o zi extraordinara, un timp placut, nici frig, nici cald. Este o zi perfecta pentru sanius. Tinand cont ca ma cheama Florin si maine este si ziua mea, am zis sa profit si am venit la munte", spune un turist.

"De Florii, pe placa! Inseamna ca universul ne-a mai dat o sansa si profitam la maxim. Sper ca si de Paste sa ne dam la fel de bine", spune un alt turist.

Localnicii s-au trezit dimineata intr-un peisaj autentic de iarna.

"Avem mai multa zapada ca de Craciun. Cred ca are vreo 10 - 15 centimetri. De cand sunt eu in Predeal, de 56 de ani, nu am mai vazut asa ceva", spune un localnic.

Din cauza ninsorii abundente, pe soselele din statiuni, dar si pe DN1, s-a circulat cu viteza redusa. Vremea se mentine rece la munte si duminica, asa ca turistii au toate sansele sa gaseasca zapada in statiuni sau pe creste.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO