Mii de romani au refacut drumul lui Iisus in cetatea Ierusalimului. Catolicii si ortodocsii sarbatoresc Floriile impreuna
In ajunul Floriilor, alaiuri de credinciosi din toata tara s-au strans in pelerinaje simbolice. Cu flori si crengute de salcie in maini, oamenii condusi de preoti au vrut sa refaca momentul solemn al intrarii Mantuitorului in cetatea Ierusalimului.
Prin post si rugaciune, ne pregatim de Saptamana Patimilor, cand trebuie sa avem sufletele curate.
Cateva sute de pelerini s-au strans in fata manastirii Radu Voda din Capitala. Pentru ei, preotii au tinut mai intai o slujba de binecuvantare a ramurilor de salcie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Si ca la orice pelerinaj au aparut si micii comercianti care sunt cu gandul la un castig rapid.
Dupa slujba de la Manastirea Radu Voda, credinciosii condusi de 800 de preoti s-au indreptat spre Dealul Mitropoliei, punctul final al procesiunii. Asa cum cere traditia, pe traseu, din boxe instalate pe o masina au rasunat rugaciuni in cinstea Mantuitorului, in amintirea intrarii sale triumfale in Ierusalim, de acum 2.000 de ani.
Pentru a pastra continuitatea tainei Ierusalimului, orice procesiune trebuie sa inceapa intr-o biserica si sa se incheie intr-o alta biserica.
De Florii, incercam sa ne intalnim cu Iisus au spus alti credinciosi reuniti in pelerinaj la Galati. Si aici sute de oameni au parcurs un traseu simbolic, din centrul orasului, spre catedrala arhiepiscopala.
Cronicile consemneaza ca inca din secolul al IV-lea se faceau astfel de pelerinaje la Ierusalim, la Nazareth, la Bethleem si in celelalte locuri ale Tarii Sfinte.
In acest an, credinciosii catolici si cei ortodocsi sarbatoresc impreuna Floriile si Pastele.