Mii de romani au refacut drumul lui Iisus in cetatea Ierusalimului. Catolicii si ortodocsii sarbatoresc Floriile impreuna

Ultima actualizare: 15-04-2014 06:59

In ajunul Floriilor, alaiuri de credinciosi din toata tara s-au strans in pelerinaje simbolice. Cu flori si crengute de salcie in maini, oamenii condusi de preoti au vrut sa refaca momentul solemn al intrarii Mantuitorului in cetatea Ierusalimului.

Prin post si rugaciune, ne pregatim de Saptamana Patimilor, cand trebuie sa avem sufletele curate.

Cateva sute de pelerini s-au strans in fata manastirii Radu Voda din Capitala. Pentru ei, preotii au tinut mai intai o slujba de binecuvantare a ramurilor de salcie.

Si ca la orice pelerinaj au aparut si micii comercianti care sunt cu gandul la un castig rapid.

Dupa slujba de la Manastirea Radu Voda, credinciosii condusi de 800 de preoti s-au indreptat spre Dealul Mitropoliei, punctul final al procesiunii. Asa cum cere traditia, pe traseu, din boxe instalate pe o masina au rasunat rugaciuni in cinstea Mantuitorului, in amintirea intrarii sale triumfale in Ierusalim, de acum 2.000 de ani.

Pentru a pastra continuitatea tainei Ierusalimului, orice procesiune trebuie sa inceapa intr-o biserica si sa se incheie intr-o alta biserica.

De Florii, incercam sa ne intalnim cu Iisus au spus alti credinciosi reuniti in pelerinaj la Galati. Si aici sute de oameni au parcurs un traseu simbolic, din centrul orasului, spre catedrala arhiepiscopala.

Cronicile consemneaza ca inca din secolul al IV-lea se faceau astfel de pelerinaje la Ierusalim, la Nazareth, la Bethleem si in celelalte locuri ale Tarii Sfinte.

In acest an, credinciosii catolici si cei ortodocsi sarbatoresc impreuna Floriile si Pastele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO