Romanii au renuntat la moftul caselor de vacanta in zone turistice si au inundat piata cu oferte. Cu cat le scot la vanzare

Ultima actualizare: 08-09-2015 06:53

Casele de vacanta, candva extrem de dorite, incep sa isi piarda din stralucire. Multi au realizat ca sunt un moft si ca intretinerea lor nu e chiar o gluma. In plus, exista riscul sa te plictisesti cand mergi in acelasi loc.

Asa se face ca in localitatile renumite, pentru relaxare, sunt din ce in ce mai multe imobile de vanzare. Lacul Moacsa este o zona populara printre iubitorii de sportiri nautice din Brasov si Covasna.

Tocmai din acest motiv este de mirare ca fiecare a zecea casa este de vanzare. Preturile variaza intre 20.000 si 60.000 de euro. Imobilele sunt pentru toate gusturile: mai vechi, construite din piatra, sau noi, in stil cabana de munte, facute integral din lemn.

Sotii Tudorache spun ca nu isi mai fac vacantele aici asa ca, desi locul le este foarte drag, vor sa vanda.

Elena Tudorache, proprietara: "Noi profitam foarte mult de terasa, noi aici mancam si ziua si seara, practic terasa face cel mai mult aici. Jos avem livingul care este destul de spatios, dar si foarte racoros si iarna destul de calduros.”

Casa de vacanta este destul de spatioasa. Are bucatarie si living la parter plus doua doarmitoare la mansarda. Toate acestea isi cauta acum un nou stapan pentru 20.000 de euro.

Si in judetul Mures, in Campul Cetatatii, o zona cu un peisaj fermecator abunda anunturile de vanzare. Proprietarii prefera ca banii dati pe intretinerea caselor de vacanta sa ii dea pe calatorii in alte destinatii.

Bakos Levente, analist economic: “Oferta este mult mai mare pentru ca cererea a scazut, din motive economice, un alt motiv este ca traim altfel decat acum 10- 20 de ani, astazi posibilitatile de a calatori in lume sunt multiple.”

In Mures, locuintele costa de la 50.000 de euro in sus iar terenul costa 200 de euro/m2.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO