Romanii au dat de gustul delicateselor si renunta la sarmale de Craciun. Pretul exorbitant platit pentru meniurile exotice


Ultimul update: Miercuri 14 Ianuarie 2015 07:11
Data publicarii: Joi 11 Decembrie 2014 18:56
Categorie: Stiri Sociale

Pomana porcului nu mai e la fel de ispititoare pentru toata lumea. Unii vor, pe masa de Craciun, delicatese pe care nu si le pot permite in restul anului.

Miel sau purcelus de lapte din Spania, homar sau caprioara marinata, in loc de sarmalele si friptura de porc. Comenzile curg la firmele de catering, care au preturi la fel de extravagante ca si preparatele.

Daca noi suntem obisnuiti sa mancam miel de Paste, restaurantele cu specific spaniol ni-l recomanda si de Craciun.

Si purcelusii de lapte sunt cautati. Chiar daca sunt mai scumpi si nu e indicat sa-i mancam foarte des, bucatarii ni-i recomanda de sarbatori. Sa aiba aproximativ patru kilograme si sa fie usor crocanti la suprafata, musai stropiti cu grasime de porc, tinuta in saramura.

Sorin Barbu, proprietar restaurant: "Oamenii comanda deja lucruri mai rafinate. Fructe de mare la inceputul mesei."

Si preparatele vanatoresti sunt cautate. Carnea de mistret, de urs sau de caprioara trebuie sa stea la marinat 48 de ore cu mirodenii, legume si mult vin rosu. Daca nu e la cuptor, e perfecta intr-o tocanita cu mamaliga si hribi.

Fata de anii trecuti, anul acesta clientii au comandat deja preparatele vanatoresti pentru masa de sarbatori pe care le vor primi acasa, in ajun.

Cine nu se incumeta sa gateasca si comanda de la firmele de catering, sa puna deoparte intre 200 si 300 de lei, pentru fiecare portie.

VIDEO PROTVPLUS.RO