Romanii au dat de gustul delicateselor si renunta la sarmale de Craciun. Pretul exorbitant platit pentru meniurile exotice
Pomana porcului nu mai e la fel de ispititoare pentru toata lumea. Unii vor, pe masa de Craciun, delicatese pe care nu si le pot permite in restul anului.
Miel sau purcelus de lapte din Spania, homar sau caprioara marinata, in loc de sarmalele si friptura de porc. Comenzile curg la firmele de catering, care au preturi la fel de extravagante ca si preparatele.
Daca noi suntem obisnuiti sa mancam miel de Paste, restaurantele cu specific spaniol ni-l recomanda si de Craciun.
Alegeri 2024
03:24
Rezultate alegeri prezidențiale în Bihor. Kelemen Hunor, cel mai votat candidat în judeţul condus de Ilie Bolojan
03:03
Marcel Ciolacu, învins de Călin Georgescu cu peste 20.000 de voturi în Prahova, unde PSD are şefia Consiliului Judeţean
02:54
Rezultate alegeri prezidențiale în Sibiu. Călin Georgescu şi Elena Lasconi sunt primii doi clasaţi în primul tur
02:48
Rezultatele alegerilor prezidențiale din România, în presa străină: Cutremur politic, un candidat pro-rus produce surpriza
Si purcelusii de lapte sunt cautati. Chiar daca sunt mai scumpi si nu e indicat sa-i mancam foarte des, bucatarii ni-i recomanda de sarbatori. Sa aiba aproximativ patru kilograme si sa fie usor crocanti la suprafata, musai stropiti cu grasime de porc, tinuta in saramura.
Sorin Barbu, proprietar restaurant: "Oamenii comanda deja lucruri mai rafinate. Fructe de mare la inceputul mesei."
Si preparatele vanatoresti sunt cautate. Carnea de mistret, de urs sau de caprioara trebuie sa stea la marinat 48 de ore cu mirodenii, legume si mult vin rosu. Daca nu e la cuptor, e perfecta intr-o tocanita cu mamaliga si hribi.
Fata de anii trecuti, anul acesta clientii au comandat deja preparatele vanatoresti pentru masa de sarbatori pe care le vor primi acasa, in ajun.
Cine nu se incumeta sa gateasca si comanda de la firmele de catering, sa puna deoparte intre 200 si 300 de lei, pentru fiecare portie.