Sezonul pericolelor vandute la colt de strada: accidentele grave pe care le pot produce artificiile si petardele

Ultima actualizare: 14-12-2014 01:00

Este cel mai frumos, dar si cel mai periculos sezon din an. Acela in care foarte multi risca inutil doar ca sa se joace cu artificii si petarde.

Chit ca legea a fost inasprita, iar cei prinsi se aleg cu dosar penal, micii comercianti continua sa vanda materiale pirotehnice chiar si cu amenintarea inchisorii. Deja aproape un milion de articole foarte periculoase au fost confiscate din piete.

Aceste bombe in miniatura produc leziuni grave, iar pe raza de un metru pot duce chiar la moartea persoanei. Periculoase sunt si tortele. Flacara lor atinge 1.300 de grade Celsius.

Manevrata gresit racheta ucide orice persoana pe care o loveste si doboara oricand un aparat de zbor usor. Iar lista continua. Toate aceste au fost interzise pe piata libera pentru ca pot face zeci de victime.

"Am avut in 2005, cand se foloseau la liber, 400 cazuri de accidentari. Dupa modificarea legislatiei si ingradirea drepturilor de folosire a celor din categoria 2,3,4 am coborat la 25 de cazuri pe an", a spus Daniel Ghiulusu, directorul DAESP.

Chiar si asa sunt multe, iar politistii sunt acum la vanatoare. In fiecare an zeci de tone de materiale pirotehnice periculoase sunt confiscate de politisti de la comerciantii care le vand fara nici un simt de raspundere.

Pentru ca nimeni nu este absurd, cei care vor sa aprinda artificii de sarbatori sunt invitati sa cumpere unele mici si nepericuloase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO