Romania: sume astronomice platite pentru tevi ruginite si case fara caldura
Autoritatile au lansat deja apelul: pregatiti-va pentru facturi la intretinere cum n-au mai fost de multi ani incoace. Vai de noi, au raspuns infrigurati oamenii, care in aceasta iarna au experimentat toate tipurile de avarii.
Ba n-au avut curent, ba s-a luat apa calda, ba au inghetat caloriferele pentru ca in punctul termic a cedat un robinet. Intrebarea este pana cand doar noi vom plati sume astronomice pentru servicii indoielnice, in conditiile in care toate retelele de utilitati sunt carpite din loc in loc, fara sa faca cineva o investitie majora si sa le modernizeze.
220 de blocuri din cartierul Pantelimon au ramas si fara caldura si fara apa calda. Conductele de termoficare au cedat, iar mii de oameni tremura in case.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vechi si mancate de rugina sunt cam toate tevile din Romania. Nici cele de gaz nu sunt mai sigure, insa aici, in cazul unei avarii in retea, pot fi in pericol oameni.
Tot din cauza instalatiei foarte vechi, alimentarea cu gaze a spitalului Caritas a fost sistata in weekend. Toti pacientii au fost evacuati, iar in momentul de fata spitalul este inchis
Nici la capitolul electricitate lucrurile nu stau bine. Retelele de curent sunt subdimensionate. Vara, firele de inalta tensiune se topesc din cauza aparatelor de aer conditionat, iarna din cauza radiatoarelor.
Saptamana trecuta sute de oameni din cartierul Andronache au iesit furiosi pe strazi satui sa stea in bezna de la sarbatori incoace.
La pamant este si reteaua de alimentare cu apa. 50% din apa care circula prin tevile din Bucuresti este pierduta. Municipalitatile ar putea sa atraga bani de la UE pentru astfel de investitii de mediu, insa pana acum au atras doar 15 % din cei 4,5 miliarde de euro pe care ar trebui sa-i primeasca.
Cu alte cuvinte stam prost la tot ce inseamna utilitati. Cele mai multe magistrale nu au fost modernizate niciodata, insa toti distribuitorii fac scandal daca nu isi incaseaza facturile la timp.