Satele din Constanta in care de noua zile oamenii au ramas fara paine. Oamenii fac tuneluri pentru a se aproviziona
Pentru ca ninsoarea si viscolul s-au oprit, drumurile au putut fi curatate peste tot in tara, dar zapada care masoara si doi metri in curti va mai tine mult timp satele blocate. Oamenii fac tunel pana la porti ca sa se poata aproviziona.
Unii au primit insa ajutoare de la cei care au vazut in ce situatie grea sunt si au avut curaj sa se aventureze pana la ei.
Intr-o localitate din centrul judetului Constanta viscolul a carat toata zapada in sat si a acoperit casele pana la acoperis. Oamenii si-au facut poteca prin nameti cum au putut.
Localnic: "Aici ce-a fost doamna... solar, dar s-a rupt. Eu noaptea nu am putut sa ies afara."
Localnic: "Cat are zapada aici?"
Localnic: "Pai daca sunt solariile, un metru si ceva. Zapada este, ne-a dat Dumnezeu destula."
Reporter: "Zapada mare, cum v-ati descurcat?"
Localnic: "Vai de capul nostru... cu lopata. Nu mai avem putere ca sa bagam atata zapada cu lopata."
Desertul inghetat nu se lasa nici acum dat la o parte cu una cu doua. Desi joi seara acest drum a fost deszapezit, in doar cateva ore din cauza viscolului toata zapada a fost adusa de pe camp pe sosea, asa ca in acest moment satul petrosani ramane blocat. Drumarii se chinuie de zile intregi sa tina drumurile deschise.
Reporter: "Credeti ca veti ajunge pana diseara in sat?"
Operator utilaj de deszapezire: "Nu cred. Dupa parerea mea nu cred, e zapada prea mare, cat utilajul."
Muntii de zapada care legau satele-plaja Vadu si Corbu au fost in sfarsit dislocati. Oamenii au inceput sa se miste dupa provizii cu sanii trase de cai, dupa ce zilele trecute masinile au ramas impotmolite in dune de gheata.
Reporter: "De cate zile nu ati mai luat paine?"
Localnic: "De aproape.. de noua zile."
Reporter: "Nu a mai venit painea la dvs! Ce ati facut?"
Localnic: "Am stat in casa, ce sa facem."
Mai multi voluntari cu inima mare s-au avantat spre oamenii la care inca se ajunge greu ca sa le dea o mana de ajutor. Chiar daca aveau masini de teren, tot au fost nevoiti sa mearga pe camp ca sa ajunga la case. Oamenii le-au impartit alimente celor care aveau nevoie mai mare de provizii.