Cum se pregatesc spitalele de la noi sa faca fata gripei "porcine"?!

Gripa

Ministrul sanatatii a anuntat ca exista capacitatea de a trata 460.000 de persoane, cu medicatie antivirala, stocul actualizat duminica fiind suficient pentru situatia data, cand in Romania nu exista suspiciuni de imbolnavire cu noul tip de gripa.


"In prezent avem capacitatea de a trata 460.000 de persoane cu medicatie antivirala. [...] Mai mult, Romania are capacitatea de a demara productia de vaccin in trei luni de la izolarea tulpinii", a declarat duminica Ion Bazac, intr-o conferinta de presa. Citeste mai multe informatii furnizate de Ministerul Sanatatii in documentul atasat mai jos.

IASI: Spitalul de Boli Infectioase are pe stoc cateva sute de doze de vaccin antiviral si va putea pune la dispozitie pana la 310 paturi pentru eventuale cazuri de infectare cu noul tip de virus gripal A/H1N1.

BISTRITA-NASAUD: Spitalul Judetean a amenajat, in Sectia de Boli Infectioase, doua saloane a cate sase paturi care pot fi folosite pentru izolarea bolnavilor de gripa "porcina", care vor fi consultati de trei medici specialisti.

TIMISOARA: Conducerea Spitalului de Boli Infectioase "Victor Babes" a primit medicamente antivirale pentru tratarea a 500 de eventuale cazuri de infectare cu noul virus gripal, iar in unitatea medicala au fost amenajate doua saloane, cu trei paturi, in care pot fi internati pacientii.

Citește și
Gripa porcina
Nu lasati garda jos in fata noii gripe, avertizeaza OMS!
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

CLUJ-NAPOCA: Spitalul Clinic de Boli Infectioase a primit de la Ministerul Sanatatii 500 de cutii de medicamente antivirale, care vor fi folosite in caz de necesitate pentru pacientii cu simptome de gripa "porcina".

ARAD: Jumatate din Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean din oras a fost rezervata pentru izolarea eventualilor suspecti de gripa porcina, conducerea unitatii medicale afirmand ca detine in stoc si antivirale pentru tratament. Sunt spatii suficiente pentru 20 de pacienti. Stocurile de antivirale ajung si ele pentru 55 pacienti.

HUNEDOARA: Patru spitale din judet au sectii sau compartimente de boli infectioase, cu saloane izolate si peste 120 de paturi, unde ar putea fi internati pacienti.

SIBIU: Autoritatile sibiene nu au primit de la Ministerul Sanatatii medicamente antivirale care sa fie folosite in caz de necesitate pentru pacientii cu simptome de gripa „porcina”, insa acestea exista in rezerva Spitalului Judetean, care are si un spatiu special pentru eventualele cazuri.

CRAIOVA: Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din oras a primit la sfarsitul saptamanii trecute de la Ministerul Sanatatii 1.000 de doze de vaccin antiviral.

CONSTANTA: Medicii constanteni sunt pregatiti sa intervina in cazul aparitiei vreunui caz de infectare cu virusul gripal A/H1N1, la Directia de Sanatate Publica a judetului existand stocuri de medicamente antivirale, in special Tamiflu.

In vami, au fost luate masuri de supraveghere epidemiologica a calatorilor. Oamenii sunt informati cu privire la gripa "porcina" si li se distribuie pliante cu primele semne de boala. Exista de asemenea termometre pentru calatorii suspecti cu febra si dureri de cap. Pana acum insa, nu s-a depistat niciun astfel de caz.

Analizele de confirmare a bolii se pot face chiar la noi in tara.

Citeste si:

Daca gripa "porcina" ar ajunge in Romania riscul de mortalitate ar fi de 3%
Ce este gripa "porcina" si cum apare la om?

Invata cum sa previi imbolnavirea! Vezi aici si simptomele gripei "porcine"

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Gripa
Gripa "porcina" ameninta sa revina cu o mai mare virulenta!

Una calda, alta rece. Desi gripa A H1N1 si-a incetinit ritmul de propagare in epicentrul epidemiei Mexic, ea pare sa prinda putere in noile focare din America de Nord, Europa si Asia.

Nu lasati garda jos in fata noii gripe, avertizeaza OMS!
Nu lasati garda jos in fata noii gripe, avertizeaza OMS!

Organizatia Mondiala a Sanatatii lanseaza avertismentul intr-un moment cand autoritatile mexicane spun ca epidemia pare in usor regres in tara de unde a izbucnit.

Romania pregatita sa dea piept gripei
Romania pregatita sa dea piept gripei "porcine"! Avem medicamente

Suntem mai pregatiti ca saptamana trecuta, dar realisti. Pandemia de gripa ramane o bomba cu ceas si nimeni nu este perfect protejat.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.