Narcisele pot incetini evolutia maladiei Alzheimer

04-05-2009 00:00

Alzheimer este una dintre cele mai nemiloase boli de care sufera umanitatea. Din cauza ei, mii si mii de oameni uita cine sunt si treptat ajung sa nu-si mai recunoasca nici macar familia.

 

Pacientii care vor lua acest medicament intr-un stadiu incipient, vor preintampina atacul enzimei asupra creierului.
Trevor Walker, biogenetician
Constienti de gravitatea bolii si de avansul ei rapid, cercetatorii britanici sustin ca au gasit o arma redutabila, oferita chiar de natura.

Delicatele narcise, cavaleri necrutatori in lupta cu maladia Alzheimer. O echipa de cercetatori din Tara Galilor sustine ca florile contin o substanta capabila sa incetineasca evolutia bolii. Numita galantamina, substanta este produsa deja sintetic, insa varianta sa naturala este mult mai puternica si, deloc de neglijat, mult mai ieftina.

Cu alte cuvinte, substanta continuta de narcise este un inhibitor natural. Datorita acestuia, creierul nu mai produce aceeasi cantintate din enzimele care deterioreaza celulele cerebrale si care-i rup de restul lumii pe bolnavii de Alzheimer.

Ne-am dat seama ca singura cale de a creste accesul la medicament este sa dispunem de galantamina naturala si cel mai bun mod de a face asta este sa lasam narcisele sa faca asta pentru noi.
Trevor Walker, biogenetician
Cum maladia pare sa afecteze din ce in ce mai multi oameni, in toata lumea, cercetatorii britanici s-au gandit ca e nevoie de galantamina, in cantitati impresionante.

Inceputul a fost facut in Parcul National Brecon Beacones din Wales, insa cercetatorii britanici sunt hotarati sa-si extinda culturile de narcise in alte tari, de Noua Zeelanda si Canada. Ei spera ca astfel sa produca cel putin 300 de kilograme de galantamina, mai tarziu poate cateva tone. Suficient pentru a permite producerea de medicamente ieftine pentru bolnavii de Alzheimer din lumea intreaga. 

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO