Risipa pe bani publici! Autoritatile nu se opresc din investitii inutile!
In timp ce prioritatea Executivului este reducerea cheltuielilor bugetare, in institutiile statului se fac in continuare investitii aberante sau, mai bine zis, nepotrivite intr-o perioada in care cuvantul economie ar trebui sa ne guverneze.
Primarii continua sa investeasca in borduri, marcaje rutiere, sedii moderne sau serbari campenesti pe bani nostri, adica ai oamenilor care stau cu spaima de cand au aflat ca vor scadea lefurile si pensiile.
De cateva luni s-a umplut Bucurestiul de marcaje care separa benzile de circulatie pentru ca soferii indisciplinati sa nu mai depaseasca in coloana, sa nu mai parcheze pe mijlocul bulevardelor ori sa intoarca pe linie continua. Pentru 18 kilometri de popice, cum le spun oamenii, Primaria trebuie sa plateasca in jur de 2,7 milioane de lei, adica aproape 700 000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tot in Capitala se pun cu frenezie borduri, chit ca strazile sunt rupte. Investitii contestate de multi se fac si la Oradea. In curtea Primariei, muncitorii s-au apucat deja sa lucreze la o cladire noua de ghisee cu acoperis din sticla in forma de piramida. Investia este estimata la 1,5 milioane de lei.
O fi tara la ananghie, dar la chefuri nu renuntam. Intr-o comuna din Bistrita Nasaud, primaria a platit 16.000 de lei pentru Festivalul "Laleaua Pestrita", desi floarea in cauza a trecut deja. Iar in Blaj se pregateste o alta serbare care a costat peste 100.000 de lei.
Desi romanilor le place de obicei sa petreaca, rata somajului de 12 % din judetul Alba le cam taie unora pofta de distractie.
Sigur este doar ca, pana la sfarsitul acestui an, institutiile publice nu mai au voie sa cumpere masini, mobilier sau produse de birotica ca sa faca economie. Celelalte investitii raman tot la alegerea autoritatilor locale.