REZULTATE SIMULARE BAC 2016. Un nou dezastru: la clasa a XI-a, doar 1 din 4 elevi a reusit sa promoveze simularea

Ultimul update: Vineri 25 Martie 2016 07:08
Data publicarii: Luni 21 Martie 2016 17:50
Categorie: Social
Bacalaureat 2016

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016. Rata de promovare la simularea Bacalaureatului este de 38,77% la clasa a XII-a si de 25,76% la clasa a XI-a, potrivit unei centralizari a Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

NOTE SIMULARE BAC 2016. "MENCS a centralizat rezultatele celor 231.958 de elevi de clasa a XI-a si a XII-a, care au participat la toate probele simularii nationale a examenului de Bacalaureat 2016. Datele statistice releva ca ponderea elevilor de clasa a XII-a care au obtinut medii ce asigura promovarea examenului (6 si peste 6) este de 38,39% (42.386 de elevi din 110.423 de elevi prezenti). Rezultatul este relativ la acelasi nivel cu cel al ratei de promovare de anul trecut - 38,77%", precizeaza MENCS.

Pe probe, situatia notelor peste 5 este urmatoarea: 64,6% la Limba si literatura romana (procentaj superior celui de anul trecut: 61,36%); 80,8% la Limba materna (cu 5 procente in plus fata de 2015 - 75,49%); 53,2% la proba obligatorie a profilului - Matematica sau Istorie (procentaj superior fata de 2015 - 52,49%); 60,8% la proba la alegere a profilului (in usoara crestere, in raport cu 2015 - 60,3%).

Potrivit MENCS, rata de promovare la clasa a XI-a este de 25,76%, in scadere cu 3 procente comparativ cu 2015, cand aceasta s-a situat la valoarea de 28,51%.

"Cu alte cuvinte, dintre cei 121.535 de elevi participanti la simularea din 2016, 31.313 elevi au obtinut medii peste 6. Pe probe, situatia notelor peste 5 primite de elevii de clasa a XI-a se prezinta astfel: Limba romana - 57,6% (in crestere cu aproximativ 6 procente fata de 2015 - 51,77%), proba obligatorie a profilului - Matematica sau Istorie - 37,6% (in scadere cu aproape 5 procente fata de anul trecut - 42,35%) si Limba materna - 72,7% (in crestere fata de 2015 - 56,97%). Precizam ca elevii claselor a XI-a nu au sustinut proba la alegere, avand in vedere ca aria de acoperire a disciplinelor nu este similara celei de clasa a XII-a", afirma MENCS.

20 de ani ai Complexului Educational "Lauder-Reut": Promovare 100% la Evaluarea Nationala si BAC si nenumarati olimpici

Pe transe de medii, situatia cumulata (clasa a XI-a si clasa a XII-a) arata astfel:

* 25.823 de elevi au obtinut medii intre 6 si 6,99

* 25.802 elevi - medii intre 7 si 7,99

* 16.866 de elevi - medii intre 8 si 8,99

* 5.195 de elevi - medii intre 9 si 9,99.

* 13 elevi au incheiat simularea examenului de Bacalaureat cu media 10.

In 4 judete, rata de promovare la clasa a XII-a a fost de peste 45%: Cluj (47,5%), Alba (46,6%), Galati (46,2%) si Iasi (46%).

Procente de promovare sub 25% s-au inregistrat in judetele Giurgiu (24,7%) si Ilfov (18,4%).

In ceea ce priveste rezultatele elevilor de clasa a XI-a, procente de promovare de peste 30% s-au consemnat in 5 judete: Cluj (32,7%), Suceava (31,7%), Iasi (30,9%), Prahova (30,8%) si Alba (30,7%).

Sub pragul de 20% s-au inregistrat in judetele Timis (19,9%), Teleorman (18,4%), Giurgiu (15,4%) si Ilfov (11,4%).

MENCS subliniaza ca simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, atat pentru clasa a XI-a, cat si pentru clasa a XII-a, are un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile acestui tip de examen, dar si identificarea nevoilor acestora pentru a constientiza nivelul de pregatire, inainte de Bacalaureat, si de a lua masuri in consecinta pentru imbunatatirea rezultatului final.

Notele de la simularile nationale nu se trec in catalog, decat la solicitarea scrisa a elevului.

De asemenea, rezultatele trebuie analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, potrivit metodologiei.

REZULTATE SIMULARE BAC 2016: notele se trec in catalog doar la cererea elevilor

Simularea are ca obiective familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul invatamantului liceal, stabilirea nivelului real de pregatire atins, precum si optimizarea pregatirii.

"Notele obtinute nu se trec in catalog. In situatia exceptionala in care se doreste acest lucru, elevul trebuie sa solicite profesorului consemnarea notelor in catalog. In urma analizei rezultatelor, inspectoratele scolare vor lua masuri de monitorizare si control, dar si de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune", precizeaza MENCS.

NOTE SIMULARE BACALAUREAT 2016. Subiectele pentru simularea la nivel national a examenului de Bacalaureat, diferentiate in functie de filiera, profil si specializare, sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare, in mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro, inca din luna noiembrie a anului trecut.

"Subiectele sunt proiectate astfel incat tratarea lor sa valorifice capacitatile elevilor pe temele prevazute in programa de examen, parcurse pana la aceasta data. Corectarea lucrarilor va fi facuta in baza unor bareme care asigura unitatea si obiectivitatea evaluarii si notarii la nivel national de doi profesori din unitatile de invatamant liceal in care elevii sustin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care preda la clasa)", mai afirma reprezentantii MENCS.

NOTE SIMULARE BAC 2016: perle la limba romana

Si anul acesta elevii s-au intrecut in greseli si exprimari care de care mai haioase. Un licean crede "ca autorul este suparat, ca iubirea lui a innebunit si nu-si mai face treaba, cu ea'', in timp ce altul este convins ca ''Ion iubea pamantul, ca Ana era prea plictisitoare''.

► ''In genul liric, autorul se vaita tot timpul de cate ceva si e foarte plin de lacrimi. In cazul nostru plange in trei strofe, si nici n-are motiv decat ca apune soarele.''
► ''Poetul abereaza non-stop, se uita in jur si vede blonde, ingeri cu aripi si ochi. Cel mai probabil l-a adus in acest hal iubita lui care ii e dor de ea''
► ''Uneori motivele literare se confunda cu motivele intime ale poetului, dar nu e cazul aici de fata.''
► ''Basmul este opera unde autorul fabuleaza si abereaza si nimic nu se intampla ca in viata reala, adica e vrajeala ca nu exista zmei si feti frumosi.''
► ''Cei doi aveau o relatie in care ea se tot milogea la el si-l umplea de spume, cum fac si femeile moderne din ziua de azi.''
De tot rasul au fost si explicatiile oferite de unii liceeni in eseul despre rolul internetului in promovarea unei carti.
► ''Acum gasim cartile sa le citim pe internet sub forma de filme''
► ''Eu cred ca COPII nu trebuie sa AIBE internet decat ca sa cumpere carti de pe el. Altfel NUMAI citeste.''
► ''Pe mine m-a ajutat internetul sa cumpar prima carte dupa foarte mult timp, scrisa de un politist. Am citit o poveste de-a lui cu betivi si am vrut sa-mi imbogatesc cultura.''
La fel de mult confuzi au fost unii elevi care au scris despre notiunile de vocabular sau importanta telefoanelor mobile.
► ''Telefonul mobil este pentru noi oamenii de azi cum erau sagetile pentru vlad tepes. daca nu avea sageti nu putea sa-si faca treaba si sa tepuiasca oamenii, asa si noi fara telefoane celulare nu putem sa rezovam probleme.''
► ''Virgula ajuta la neingramadirea cuvintelor''
► ''Uneori cratima sparge cuvantul ca e prea lung, alteori il amplifica''.

REZULTATE SIMULARE BACALAUREAT 2016: meditatii gratuite in maramures

in Maramures, unde patru profesori de istorie dau meditatii gratuite liceenilor. Dascalii ii vor ajuta pana la inceputul lunii iunie sa-si fixeze notiunile care le dau batai de cap.

Speriati de subiectele de la simularea examenului maturitatii, tot mai multi elevi de clasa a 12-a se inghesuie la meditatii.
Profesor: "Asa cum ati vazut si pe Facebook o sa avem in perioada urmatoare, pana in 1 iunie, saptamanal aceste meditatii gratuite, iar la final o sa rezolvam si subiecte pentru Bacalaureat pentru a vedea unde mai aveti de imbunatatit."

REZULTATE SIMULARE BAC 2016: In urmatoarele doua luni, profesorii de istorie din Maramures se vor intalni cu cei peste 50 de liceeni care s-au inscris pana acum la meditatii.

Niculina Pasca, profesor istorie: "Dat fiind faptul ca in ultima perioada tot mai dezastroase sunt rezultatele acestui examen, am zis ca e o necesitate sa ne implicam noi profesorii si sa le oferim o sansa elevilor."

Cu nodul in gat, tinerii sunt ingroziti de ce ii asteapta si spun ca meditatiile sunt un ajutor pentru ei, mai ales ca sunt si gratuite.

Elev: "Simt ca nu sunt pegatit in totalitate. Nu prea m-am intalnit cu subiecte de genul acesta la scoala."

Elev: "Studiul independent nu e suficient pentru un elev si, mai ales daca avem un profesor care sa ne poata indruma de la cap la coada, e foarte bine pentru noi si ne poate ajuta sa ne fixam mai bine ideile."

Bacalaureat 2016 Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Elevii se inghesuie la meditatii, speriati de Bacalaureat. Gestul impresionant facut de patru profesori din Maramures

Elevii se inghesuie la meditatii, speriati de Bacalaureat. Gestul impresionant facut de patru profesori din Maramures

20 de ani ai Complexului Educational

20 de ani ai Complexului Educational "Lauder-Reut": Promovare 100% la Evaluarea Nationala si BAC si nenumarati olimpici

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Elevii au sustinut miercuri probele la matematica si istorie. Ce subiecte au primit

SIMULARE BACALAUREAT 2016. Elevii au sustinut miercuri probele la matematica si istorie. Ce subiecte au primit

arpad kendi

Fiscul face precizări despre fostul om al străzii care are poprire pe salariu. Cine este de vină

Tinerii din Baia Mare au renunțat la smartphone pentru câteva ore și s-au adunat la șezătoare

73 de cupluri din Târgu Jiu au sărbătorit nunta de aur. ”Trebuie să ierţi ca să rezişti”

Gestul impresionant al unei fetițe de 8 ani pentru salvamontiștii din Cavnic

Profesor de la Universitatea Babeș-Bolyai, după reformele fiscale: "Am fost minţit”

Asistați social puși la treabă în Florești. Mesajul primarului din comuna clujeană

arpad kendi

A trăit 10 ani pe străzi, iar acum și-a găsit serviciu. Fiscul îi pune însă poprire pe salariu

25.000 de vouchere în valoare de 500 de lei pentru biciclete, anunțate de Primăria Capitalei

La 36 de ani, un bărbat s-a înscris în clasa I. ”Am învățat bastonașele, trec la litere acum”

Un fost soldat a ucis un om pentru că ura persoanele care își plimbă câinii

7000 de muncitori se tem că vor ajunge șomeri. Guvernul a blocat vânzarea Șantierului Naval Mangalia

Postul Paştelui, o adevărată provocare pentru români. Produsele care înlocuiesc carnea