RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Umar de porc impanat cu cuisoare, gatit incet la un cuptor pe vatra

×
Codul embed a fost copiat

Pentru ca a participat alaturi de barbatii comunei la sacrificarea porcului, chef Foa s-a ales cu o bucata zdravana de carne.

Imediat i-a venit in minte o reteta pe cat de simpla, pe atat de apetisanta: umar de porc impanat cu cuisoare "slow-cooked". Adica lasat ore bune in cuptorul traditional cu jar.

Chef FOA si Mamaia Iana se pregatesc sa imbine si astazi traditionalul cu modernul pentru masa de Craciun. Chef FOA ne arata cum putem transforma o banala friptura intr-un festin iar mamaia Iana pregateste cuptorul asa cum a invatat de la mama si bunica ei. Umarul de porc impanat cu cuisoare, gatit la temperatura joasa este o reteta simpla si savuroasa insa ascunde cateva secrete.

"Pentru pulpa asta de porc, umarul din fata, avem trei ingrediente simple: sare, asta e sare de mare umeda, piper care este maruntit deja si cuisoare si ar mai fi al 4-la ingredient: sfoara. Sfoara asta o sa o leg aici in jurul copitei pentru ca asta o sa se arda si sfoara o sa ofere un fel de protectie", explica Chef Foa.

Odata ingredientele pregatite Chef FOA dezoseaza partea superioara a umarului de porc pentru ca in acest fel reduce timpul de gatire de la 9 ore la 4.

Citește și
Chef FOA
In cautarea traditiei. Incepand de joi, Chef FOA va prezenta, la ProTV, retete vechi de sute de ani

"Se vede si bine si cand se rumeneste se face crocant si al doilea motiv este ca ii dau voie temperaturii sa patrunda mai bine si sa topeasca grasimea", mai spune FOA.

In lipsa cuptorului pe lemne, Chef FOA recomanda ca temperatura de gatire intr-un cuptor electric sau pe gaz sa nu depaseasca 150 de grade.

Umarul de porc e gata iar Chef FOA se pregateste sa rasfete familia Rosu cu o friptura cum nu au mai mancat vreodata. "Cuptorul pe vatra face toti banii", a fost concluzia juratului de la Masterchef.

Articol recomandat de sport.ro
Rege pentru fiica sa! Cristi Borcea a plătit peste un milion de euro pentru cadoul Melissei: "5 stele!"
Rege pentru fiica sa! Cristi Borcea a plătit peste un milion de euro pentru cadoul Melissei: "5 stele!"
Citește și...
Chef Foa a gatit pentru o familie din Mehedinti. Cum s-au descurcat mamaia Iana si celebrul bucatar la pomana porcului
Chef Foa a gatit pentru o familie din Mehedinti. Cum s-au descurcat mamaia Iana si celebrul bucatar la pomana porcului

Chef Foa de la Masterchef intra de joi in pielea omului simplu, de la tara, care se pregateste de sarbatori. Pana la Craciun, ne va prezenta mai multe retete traditionale, vechi de sute de ani, pe care isi va lasa amprenta, ca orice bucatar iscusit.

In cautarea traditiei. Incepand de joi, Chef FOA va prezenta, la ProTV, retete vechi de sute de ani
In cautarea traditiei. Incepand de joi, Chef FOA va prezenta, la ProTV, retete vechi de sute de ani

Chef FOA, de la Masterchef, a plecat in cautarea unor retete vechi de sute de ani.

Recomandări
Donald Trump: ”Se întâmplă să-mi placă poporul român, cred că este minunat. Relația cu România este foarte bună”
Donald Trump: ”Se întâmplă să-mi placă poporul român, cred că este minunat. Relația cu România este foarte bună”

În cadrul întâlnirii cu premierul maghiar Viktor Orban, la Casa Albă, Donald Trump a vorbit despre anunțul Statelor Unite de a reduce numărul de militari americani de la baza Mihail Kogălniceanu.  

VIDEO. Ucrainenii au nimicit arma lui Putin de un miliard de euro. Momentul în care dronele distrug lansatorul S-400 „Triumf”
VIDEO. Ucrainenii au nimicit arma lui Putin de un miliard de euro. Momentul în care dronele distrug lansatorul S-400 „Triumf”

Unul dintre cele mai valoroase sisteme de apărare aeriană ale lui Vladimir Putin în război – un S-400 „Triumf”, evaluată la peste un milliard de euro, a fost distrusă complet.

30 de ani de PRO TV. 2003 - Anul în care s-a născut clasa de mijloc în România, cu mall-uri, credite și cu visuri de Europa
30 de ani de PRO TV. 2003 - Anul în care s-a născut clasa de mijloc în România, cu mall-uri, credite și cu visuri de Europa

Campania 30 de ani în 30 de zile a ajuns în anul 2003. E anul în care România începe, cu adevărat, să se miște. Țara prinde curaj, oamenii își iau viețile în propriile mâini, iar drumul spre Europa nu mai pare un vis, ci un plan cu dată fixă.