RETETE DE CRACIUN cu Chef FOA. Umar de porc impanat cu cuisoare, gatit incet la un cuptor pe vatra

19-12-2014 18:06

Pentru ca a participat alaturi de barbatii comunei la sacrificarea porcului, chef Foa s-a ales cu o bucata zdravana de carne.

Imediat i-a venit in minte o reteta pe cat de simpla, pe atat de apetisanta: umar de porc impanat cu cuisoare "slow-cooked". Adica lasat ore bune in cuptorul traditional cu jar.

Chef FOA si Mamaia Iana se pregatesc sa imbine si astazi traditionalul cu modernul pentru masa de Craciun. Chef FOA ne arata cum putem transforma o banala friptura intr-un festin iar mamaia Iana pregateste cuptorul asa cum a invatat de la mama si bunica ei. Umarul de porc impanat cu cuisoare, gatit la temperatura joasa este o reteta simpla si savuroasa insa ascunde cateva secrete.

"Pentru pulpa asta de porc, umarul din fata, avem trei ingrediente simple: sare, asta e sare de mare umeda, piper care este maruntit deja si cuisoare si ar mai fi al 4-la ingredient: sfoara. Sfoara asta o sa o leg aici in jurul copitei pentru ca asta o sa se arda si sfoara o sa ofere un fel de protectie", explica Chef Foa.

Odata ingredientele pregatite Chef FOA dezoseaza partea superioara a umarului de porc pentru ca in acest fel reduce timpul de gatire de la 9 ore la 4.

"Se vede si bine si cand se rumeneste se face crocant si al doilea motiv este ca ii dau voie temperaturii sa patrunda mai bine si sa topeasca grasimea", mai spune FOA.

In lipsa cuptorului pe lemne, Chef FOA recomanda ca temperatura de gatire intr-un cuptor electric sau pe gaz sa nu depaseasca 150 de grade.

Umarul de porc e gata iar Chef FOA se pregateste sa rasfete familia Rosu cu o friptura cum nu au mai mancat vreodata. "Cuptorul pe vatra face toti banii", a fost concluzia juratului de la Masterchef.


VIDEO PROTVPLUS.RO