Restaurantele din Romania au meniuri speciale pentru Halloween. Ce contin "degetele de vrajitoare" si "supa de sange"
Au ramas doar doua zile pana la sarbatoarea tuturor sfintilor sau Halloween, iar bucatarii si-au pus imaginatia la treaba si au transformat preparate obisnuite in mancaruri infricosatoare.
Dovlecii au luat forma de craniu sau de bufnite, iar la desert vi se recomanda sa comandati, creier si degete de vrajitoare. Si daca sunteti tot nehotarati, atunci incercati sobolanul din piept de pui sau coastele insangerate, evident de miel.
Fara indoiala, in noaptea de Halloween vedeta este dovleacul, dar din meniu nu vor lipsi nici coastele insangerate, ochii de monstri sau supa de sange.
In realitate este o banala supa crema de rosii. La fel de gustoase vor fi si supele cu ochi de monstri, ornate cu oua de prepelita sau cele de dovleac.
''Putem sa folosim absolut orice preparate avem in bucatarie cu un pic de imaginatie. Cum am facut eu azi cu supa de rosii. Am transformat-o intr-o supa cu specific de Halloween cu un pic de smantana formand o panza de paianjen si apoi cu niste masline formand acei mici gandacei in farfurie", a spus bucatarul Iosif Stefanescu.
Salatele pot fi si ele infricosatoare. Cel mai respingator este insa felul principal. Bucatarii au trasformat, de pilda, pieptul de pui in sobolan mort.
''Este vedeta meniului, soricelul castelan este de fapt piept de pui cu pancetta si mozzarela", a explicat Darius Oprea, proprietarul restaurantului.
Mielul cu ierburi aromate este de asemenea pentru cei cu inima tare. Si desertul difera de ceea ce obisnuiati sa mancati pina acum. Un tort pare un creier despicat in doua, cu satirul. Sau degetele de vrajitoare insangerate care sunt facute din coca.
Altfel, dovleacul e de baza. Cu o foaie de copt, un creion si un cutit puteti sa aveti pe masa unul in forma de vrajitoare sau de bufnita.