Restaurante de lux, pericol public din cauza reamenajarilor interioare
Restaurantele de lux, deschise in case vechi, cu o arhitectura deosebita, sunt un adevarat pericol public. Constatarea apartine directorului general al Inspectoratului de Stat in Constructii, Ovidiu Corduneanu.
Potrivit acestuia, planseele cladirilor construite inainte de 1940 sustin cu mare greutate incarcatura la care sunt supuse.
„Aceste case au fost construite ca locuinte pentru familii de maxim sase persoane. Gânditi-va ca acum planseele, construite in perioada 1929-1940, trebuie sa suporte greutatea meselor, scaunelor, vitrinelor frigorifice, lazilor cu bauturi, un pian etc. La o singura masa sunt minim patru insi, dar sunt si mese de câte 12 locuri si toate ocupate. Acum, fluxul de persoane si greutatea sunt cu mult mai mari decât au fost calculate si exista pericolul ca planseele sa se prabuseasca”, a declarat pentru Gandul directorul general Ovidiu Corduneanu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Fara pericol de prabusire a planseului dar cu inconveniente mari pentru vecini este si o cârciuma deschisa chiar pe terasa unui bloc cu 14 etaje. Imobilul este situat in centrul Capitalei iar restaurantul este „construit” din termopane. „A inchis pur si simplu terasa cu termopane si a deschis un restaurant la etajul 14. Nu mi-a venit sa cred”, a povestit uluit directorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii.
Afla din cotidianul Gandul cum scade rezistenta la cutremur a acestor cladiri.