Restaurante de lux, pericol public din cauza reamenajarilor interioare
Restaurantele de lux, deschise in case vechi, cu o arhitectura deosebita, sunt un adevarat pericol public. Constatarea apartine directorului general al Inspectoratului de Stat in Constructii, Ovidiu Corduneanu.
Potrivit acestuia, planseele cladirilor construite inainte de 1940 sustin cu mare greutate incarcatura la care sunt supuse.
„Aceste case au fost construite ca locuinte pentru familii de maxim sase persoane. Gânditi-va ca acum planseele, construite in perioada 1929-1940, trebuie sa suporte greutatea meselor, scaunelor, vitrinelor frigorifice, lazilor cu bauturi, un pian etc. La o singura masa sunt minim patru insi, dar sunt si mese de câte 12 locuri si toate ocupate. Acum, fluxul de persoane si greutatea sunt cu mult mai mari decât au fost calculate si exista pericolul ca planseele sa se prabuseasca”, a declarat pentru Gandul directorul general Ovidiu Corduneanu.
Fara pericol de prabusire a planseului dar cu inconveniente mari pentru vecini este si o cârciuma deschisa chiar pe terasa unui bloc cu 14 etaje. Imobilul este situat in centrul Capitalei iar restaurantul este „construit” din termopane. „A inchis pur si simplu terasa cu termopane si a deschis un restaurant la etajul 14. Nu mi-a venit sa cred”, a povestit uluit directorul general al Inspectoratului de Stat in Constructii.
Afla din cotidianul Gandul cum scade rezistenta la cutremur a acestor cladiri.