REPORTAJ CU CAMERA ASCUNSA. Metoda "L", ultima inventie a taximetristilor pentru a-i fura pe clienti

Dată publicare: 10-07-2013 20:04
Dată actualizare: 13-07-2013 01:21


Imaginatia taximetristilor din Bucuresti nu are margini atunci cand vine vorba sa isi fure clientii.

Cei cu tarife de peste 3 lei au o noua metoda de pacaleala. Soferii isi agata musterii in fata spitalelor si stau cu spatele la portiera pentru ca oamenii sa nu vada exact cat au de dat.

Spitalul Municipal din Bucuresti. La doar 20 de metri de intrarea principala stau parcate trei taxiuri. Foarte comod pentru bolnavii care se deplaseaza greu si cauta o masina ca sa ajunga acasa.

La prima vedere, tariful masini este de 1,35 lei. Doar la prima vedere, pentru ca litera "L" de la finalul cuvantului Legal seamana foarte mult cu cifra 1. Doar cei care sunt vigilenti observa ca urca intr-o masina cu tarif de 3,5.

Mai mult, cand sunt intrebati de cost soferii ocolesc raspunsul.

Filmare cu camera ascunsa

Reporter: Ce tarif este acesta?
Sofer: De taxi.
Reporter: M-a pacalit, am crezut ca e 1,35.
Sofer: Da? Era bine. Unde vrei sa mergi?
Reporter: La Dristor.
Sofer: 30 de lei pana acolo.
Reporter: Dar care e tariful dvs?
Sofer: Acela de pe usa.

Tariful de pe usa, inseamna ca in loc de 10 lei, cat costa o cursa de la Spitalul Municipal pana la Dristor platiti de 3 ori mai mult. Explicatia este de-a dreptul naucitoare.

Filmare cu camera ascunsa

Sofer: Nu toti taximetristii sunt prosti sa va plimbe degeaba. Suna, mai, la 112, sa chemi salvarea, ca e mai ieftin. Te pacaleam.
Reporter:De ce sa ma pacaliti?
Sofer: Pai, ma pacalesti tu pe mine?!
Reporter: Sunt curios, cum aveti acest 1,35.
Sofer: Nu mai fi curios.
Reporter: Dar de ce?
Sofer:Curiosii mor repede.

Am incercat sa aflam punctul de vedere al dispeceratelor afisate pe masinile respective, insa la numerele de telefon de pe portiera nu raspunde nimeni. Autoritatile din Bucuresti sustin ca metoda literei L este ilegala.

"In cazul in care vom descoperi elemente care duc in eroare cetatenii vom lua masurile care se impun si masurile merg pana acolo incat se poate retrage autorizatia si dispeceratul operatorilor", spune Ioan Dedu de la Directia de Transporturi Bucuresti.

Pana atunci, cititi cu atentie si nu luati un taxi din strada. Comandati unul la telefon sau cu ajutorul aplicatiilor inteligente.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO