Ramasi fara 25% din salariu, politistii romani vor sa-si mai ia un serviciu

08-07-2010 00:00


As vrea sa repar calculatore sau sa fiu instructor de sport. Nu sunt dorintele unor pusti de liceu, ci ale unor oameni in toata firea, politisti de meserie. Dupa ce au ramas fara un sfert din leafa, multi se gandesc sa-si mai ia o slujba.

Teoretic, nu au voie. Practic, sindicatele au cerut acordul Agentiei Nationale de Integritate, pentru ca altfel mor de foame.

Politistii nu au pretentii mari. Vor doar sa-si completeze veniturile. Un agent pasionat de sport, de pilda, ar castiga destul de bine daca ar antrena elevii pentru admiterea la Academia " Alexandru Ioan Cuza".

Colegii omului s-au adresat Agentiei Nationale de Integritate ca sa lamureasca ce meserii sunt incompatibile cu cea de politist.

Raspunsul, din pacate, nu ii ajuta pe multi. Potrivit legii, functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice.

Cu alte cuvinte in acest moment politistii sunt invitati sa scrie carti si sa vina cu nouati in domeniul stiintei cand de fapt ei ar inclina catre lucruri mult mai practice.

Teoretic ar putea sa castige bani si daca ar lucra ca taximetristi, vanzatori sau paznici, dar pentru astfel de meserii agentul trebuie sa mearga cu fisa postului la ANI, pentru ca agentia sa spuna daca exista sau nu un conflict de interese.

Pana acum orice solicitare de acest gen a fost respinsa de ministerul administratiei si internelor. 

VIDEO PROTVPLUS.RO