Puiul, cel mai bun prieten al romanului. De ce nu se mai vinde carnea de vita si porc ca in trecut
Noroc cu puii. Asa pricajiti cum sunt, dupa o viata scurta petrecuta in ferme intunecate, duc in spate toata productia romaneasca de carne.
In timp ce vita si porcul abia reusesc sa tina vanzarile la acelasi nivel ca anul trecut, carnea de pasare merge bine atat in tara cat si la export.
Unii producatori spun ca productia de pui a crescut si cu 30 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, 20% merge la export, restul in tara. Se pare ca vanzarile au crescut si pentru ca producatorii isi dezvolta lanturi de magazine proprii. Cel mai bine se vand pulpele de pui, dar si pieptul dezosat si carcasa.
Alegeri 2024
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
15:02
INTERVIU. Traian Băsescu: ”Sunt cei mai slabi candidați din toate alegerile prezidențiale prin care a trecut România”
12:55
Ce atribuții are, de fapt, președintele României. Cât de puternic este „primul om în stat”, conform Constituției
12:41
Mesajul publicat de fiica Elenei Lasconi, după dezbaterea electorală: „Este clar că a învăţat din greşeli”
Iar la carne procesata merg foarte bine crenvursti si preparate deja gatite.
Ionut Rad, spre exemplu, creste gaini de 17 ani. La inceput doar pentru oua, insa in timp si-a dat seama ca ii ies mai multi bani daca le tine pentru carne. Acum are 75.000 de pasari si nu se opreste.
Omul nu a gresit cand si-a facut socotelile. Carnea de pui se vinde cel mai bine. Spre deosebire de cea de vita sau de porc, crne de pui se gateste mai usor pentru ca este mai ieftina, iar unii cred ca ar fi si mai sanatoasa.
Concret in primele 7 luni ale anului am importat 42.000 de tone de carne de pasare. Si cam tot pe atat am exportat. De ce avem inca nevoie de marfurile altora? Pentru ca nu am reusit sa inventam puiul cu patru pulpe.
La extrema cealalta gasim carnea de porc, de doua ori mai scumpa. Productia interna nu reuseste sa acopere necesarul, motiv pentru care aducem din strainatate 46% din cat consumam. De export nici nu poate fi vorba, pentru ca Romania are inca interdictie.
Datele statistice arata ca un roman consuma anual in jur de 64 de kilograme de carne.