Carne de vita...falsa. O jumatate de tona de carne de cal vanduta ca muschi de vaca, in Piata Obor

Ultima actualizare: 23-10-2012 20:58

Aproape o jumatate de tona de carne de cal, pusa in vitrine in dreptul unor etichete pe care scria "carne de vita", a fost confiscata din vestita Piata Obor a Capitalei.

Cinci macelarii isi inselau in acest mod clientii, care plecau convinsi ca au in sacose vrabioara sau muschi de vaca. Pentru ca inca nu stiu de unde si cum obtineau vanzatorii caii, autoritatile ii avertizeaza pe cumparatori sa mearga imediat la medic daca incep sa se simta rau. Trichinoza este un posibil diagnostic.

Diferentele intre carnea de cal - comestibila de altfel - si cea de vita pot fi sesizate cu ochiul liber. Cea de cal are culoarea rosie maronie, iar la contactul cu aerul se oxideaza capatand o tenta albastruie, grasimea este galbena spre portocalie, cu textura uleioasa, in comparatie cu cea de vita care este alb-galbuie si este faramicioasa.

Analizele facute la peste o jumatate de tona de carne ridicata din galantarele pietei Bucur Obor au confirmat suspiciunile autoritatilor: era carne de cal.

Specialistii se tem de ce este mai rau. Carnea de cal este scumpa, fiind considerata o delicatesa. Faptul ca era vanduta la un pret chiar mai mic decat cel de vita este un prim semn de alarma. Politistii verifica daca marfa nu a ajuns in magazine dupa ce au fost cumparati cai bolnavi sau morti.

Politia a intocmit cinci dosare penale in urma controlului. Comerciantii au primit si amenzi de cate 40.000 de lei, cat doua tone de carne de vita...falsa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO