Protestele din sănătate iau amploare. După medicii de familie și cei din policlinici, ies în stradă și cei din SANITAS
Protestele din Sănătate iau amploare. După trei zile în care medicii de familie și cei din policlinici au ieșit în stradă, joi vor fi lângă ei și cei din Sanitas.
Acesta este sindicatul care îi reprezintă în principal pe asistenții medicali și personalul TESA. Ei au avut o rundă de discuții cu premierul care nu a știut să le spună însă când vor fi bani pentru măririle salariale cerute.
Medicii de familie și specialiștii din ambulatoriu sunt hotărâți să nu își piardă veniturile, pentru că altfel, spun ei, multe dintre cabinete s-ar închide.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Dr. Geanina Manea, medic primar dermatolog: ”Am 35 de lei pe o consultație cu bilet de trimitere. CNAS și tot sistemul care este bolnav vrea să promoveze mediocritatea. Am probleme, am copii, suntem oameni, și noi medicii suntem pacienții altor colegi la un moment dat”.
Dr. Sandra Alexiu: ”De la 1 iunie, noi am mărit salariile angajaților pentru că ni s-au mărit punctele. Acum ce facem, îi dăm afară, le scădem salariile? Noi nu mai putem funcționa, trebuie să vedem unde se duc toți banii din sănătate, cum se cheltuie, poate nu se cheltuie bine”.
Și psihologii și psihiatrii vorbesc despre pacienți care nu vor mai putea beneficia de terapii, dacă nu vor fi semnate contractele cu casele de asigurări de sănătate.
Gabriella Bondoc, psihiatru: ”Oamenii care nu își vor permite tratammnete psihiatrice nu vor avea acces la sănătate și la o viață normală. E dreptul lor pe care îl pierd''.
O delegație a protestatarilor a fost chemată la discuții de către noul președinte al CNAS. Valeria Herdea este chiar medic de familie. Dar, negocierile dintre reprezentanții medicilor și cei de la CNAS vor avea loc joi, 18 ianuarie, așa cum era stabilit. Și se vor desfășura online.
În acest timp, sindicatele din sănătate se pregătesc și ele de proteste. Marcel Ciolacu a participat la Consiliul Național SANITAS, dar discuțiile s-au încheiat fără niciun rezultat. Premierul nu a putut să spună când va avea bani pentru mările salariale cerute.
Ministrul Alexandru Rafila: „Primul ministru a solicitat formarea unei delegații din partea sindicatului încât să aibă discuții concrete despre fiecare dintre aceste categorii și nivelul de salarizare care în momentul de față sunt discordante”.
Leonard Bărăscu, SANITAS: ”Nu ne-a dat proxima ocazie, va fi de creștere salarială la cei 20% mâine poimâine sau la sfârșitul lui martie. Să văd unde ajungem cu banii pe care vi-i pot oferi în continuare''.
Primul protest al celor de la SANITAS va avea loc la Ministerul de Finanțe.
Sursa: Pro TV
Etichete: proteste, alexandru rafila, sanatate, sanitas,
Dată publicare:
17-01-2024 19:31