Proiectele imobiliare lasate neterminate, salvate de sistemul barter

Ultima actualizare: 28-05-2012 15:09

Pe o piata inghetata, dezvoltatorii imobiliari fac o noua incercare sa iasa din impas. Dau apartamente nou-noute in schimbul materialelor de constructii. Firmele de constructii pun la bataie toate materialele necesare pentru ridicarea blocului.


Iar cand acesta este gata, primesc in schimb apartamente pe care le poate vinde ca sa-si recupereze banii.

De exemplu, constructia unor blocuri a inceput in anul 2008, dar a fost intrerupta timp de un an si jumatate din lipsa banilor. Ca sa nu piarda toata investitia, dezvoltatorul a apelat la o solutie de criza: sistemul barter.

Usi, geamuri, profile PVC, betoane, gresie si faianta sunt doar cateva dintre materialele cu care au participat firmele de constuctii. Sase societati de profil au acceptat aranjamentul propus de dezvoltatorul acestui proiect imobiliar din Mamaia.

Firmele de constructii au contribuit cu materiale in valoarea de aproximativ 700.000 de euro. In contul banilor vor primi 15 apartamente cu doua sau trei camere.

Sistemul barter a fost acceptat si de administratorii firmelor de constructii care recunosc ca in aceasta perioada nu prea au oricum de munca.

Cel putin jumatate dintre constructiile de pe litoral au fost abandonate in ultima perioada din cauza lipsei banilor. Cele care au apelat la sistemul barter pot spune insa ca s-au salvat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO