Proiectele imobiliare lasate neterminate, salvate de sistemul barter
Pe o piata inghetata, dezvoltatorii imobiliari fac o noua incercare sa iasa din impas. Dau apartamente nou-noute in schimbul materialelor de constructii. Firmele de constructii pun la bataie toate materialele necesare pentru ridicarea blocului.
Iar cand acesta este gata, primesc in schimb apartamente pe care le poate vinde ca sa-si recupereze banii.
De exemplu, constructia unor blocuri a inceput in anul 2008, dar a fost intrerupta timp de un an si jumatate din lipsa banilor. Ca sa nu piarda toata investitia, dezvoltatorul a apelat la o solutie de criza: sistemul barter.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Usi, geamuri, profile PVC, betoane, gresie si faianta sunt doar cateva dintre materialele cu care au participat firmele de constuctii. Sase societati de profil au acceptat aranjamentul propus de dezvoltatorul acestui proiect imobiliar din Mamaia.
Firmele de constructii au contribuit cu materiale in valoarea de aproximativ 700.000 de euro. In contul banilor vor primi 15 apartamente cu doua sau trei camere.
Sistemul barter a fost acceptat si de administratorii firmelor de constructii care recunosc ca in aceasta perioada nu prea au oricum de munca.
Cel putin jumatate dintre constructiile de pe litoral au fost abandonate in ultima perioada din cauza lipsei banilor. Cele care au apelat la sistemul barter pot spune insa ca s-au salvat.