Primul cartier aflat in insolventa, scos la vanzare. Afla pentru ce suma

Ultima actualizare: 02-04-2012 11:50

Doua blocuri aproape terminate, dintr-un ansamblu rezidential din orasul Voluntari, judetul Ilfov, au fost scoase la vanzare pentru 9 milioane de euro.

Este primul cartier aflat in insolventa pe care creditorii incearca sa-l vanda pentru a-si recupera datoria. Administratorul judiciar spera sa faca rost macar de o parte din banii datorati bancii finantatoare, dar si din banii clientilor care au platit avans pentru apartamente.

Lucrarile s-au oprit in urma cu trei ani, iar actionarul majoritar al firmei care detine proiectul a disparut din Romania, lasand in urma trei blocuri neterminate si datorii de 33 de milioane de euro.

Cea mai mare parte o reprezinta imprumutul de 20 de milioane de euro pe care l-a luat in 2006 de la banca. Si constructorul are de recuperat 3,5 milioane de euro, iar 61 de clienti au platit avansuri de 2,5 milioane de euro pentru apartamente.

Clientii isi vor recupera doar o parte din banii dati ca avans.

Acum, au doua alternative: sa recupereze 60% din banii platiti sau sa ii lase in continuare ca avans pentru un apartament in blocul care va fi terminat si dat in folosinta. Vor cumpara oricum la un pret mai mic decat cel de 1.300 de euro pe metrul patrat la care au incheiat contractele.

Daca acum nu va gasi niciun cumparator dispus sa dea 9 milioane de euro pe cele doua blocuri, banca este dispusa sa astepte un an sau doi, pana la redresarea pietei imobiliare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO