Proiect de lege: operatorii telefonici nu vor mai putea abuza de clienti

Dată publicare: 17-06-2010 00:00
Dată actualizare: 15-09-2012 03:50


Clientul nostru, stapanul nostru. Sunt pe cale sa invete, dar mai ales sa respecte asta, furnizorii de telefonie si internet din Romania, care pana acum si-au impus punctul de vedere.

Senatorii, sustinuti de Agentia pentru Protectia Consumatorilor, pregatesc o lege prin care vor sa oblige companiile sa nu-i mai lege pe oameni de un contract si cu atat mai putin sa-i puna sa plateasca si o taxa daca vor sa renunte la serviciile lor.

Nu sunt putini cei care ar fi vrut sa rezilieze contractul cu furnizorul de telefonie ori de internet nemultumiti de serviciile oferite. S-au trezit insa ca au de platit taxe uriase pentru simplul motiv ca au semnat cu mana lor un contract pe un an sau doi.

Problema este ca aceasta clauza in defavoarea consumatorilor nu poate fi negociata. Dar.... exista tribunale.

Si senatorii au initiat un proiect de lege care ameninta sa elimine aceste taxe de reziliere a contractelor.

In replica, membrii Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania spun ca nu ar fi fost rau daca ar fi fost si ei consultati inainte de elaborarea unui astfel de act normativ.

 

Intr-un comunicat acestia precizeaza: "Consideram ca unul dintre efectele imediate va fi reducerea dramatica sau chiar disparitia de pe piata a ofertelor de abonamente insotite de telefoane la preturi reduse. In aceasta situatie, operatorii vor vinde telefoanele la preturi nesubventionate, cu un impact negativ asupra consumatorului".

In acest moment, proiectul de lege se afla pe ordinea de zi in Camera Deputatilor si urmeaza sa intre in dezbatere. 


VIDEO PROTVPLUS.RO